Atanamayan öğretmenler isyan etti!

SOSYAL paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek Sirkeci'deki İstanbul Gar'ı önünde toplanan atanamayan bir grup branş öğretmen adayı, Cağaoğlu’nda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.

Atanamayan öğretmenler isyan etti!
21 Eylül 2014 Pazar 17:19 tarihinde eklendi.
ÜCRETLİ KÖLELİK İSTEMİYORUZ
 
İstanbul Gar'ı önünde saat 14.00 sıralarında bir araya gelen branş öğretmen adayları, “Branşıma dokunma”, ”Emekli maaşıyla beni zorla okutan babamın yüzüne bakamıyorum”, ”Branş öğretmen adayları adalet istiyor”, ”Yeni Türkiye için adaletli atama istiyoruz “, ”Fen ve Bilimin ışığı söndü”, ”Atadınız da yok mu dedik?” yazılı dövizler açtı. Bir süre gar önünde durarak bir oyun sergileyen grup daha sonra, “Branşıma dokunma diplomana sahip çık”, ”Ücretli kölelik istemiyoruz”, ”Velilerim uyuma öğretmenine sahip çık”, ”Susma sustukça atanamazsın”, ”Şubat ayında 40 bin atama” sloganları atıp düdük çalarak Cağaloğlu’ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne doğru yürüyüşe geçti. Müdürlük önüne gelen grup burada yanlarında getirdikleri siyah balonları şişirerek patlattı.
 
 
40+40+40 KONTENJAN İSTİYORUZ
 
Grup adına burada basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Bizler ortaokul ve lise branşcılarından mağdur öğretmenleriz. Yapılan bu adaletsizliğin acilen önlenmesi için buradayız. Amacımız kimseyi kırmak ve incitmek değildir. Biz burada uğradığımız haksızlığı duyurmak ve yetkili kişilerin bizi kale alması için toplandık. Branş değişikliği ile alanımızda derslere giren öğretmenler branşlarına tekrar iade edilmesini bakanlığın almış olduğu bu kararı telafi ederek Kasım yada Şubat ayında 40+40+40 kontenjan istiyoruz. Her meslek kendi sorumluluğunu yerine getirsin. Branş öğretmenleri olarak bizler mağduruz. Haklarımız başkasının elinde. Büyük bir hezimete uğradık. Böyle bir haksızlığı hak etmediğimizi düşünüyoruz.” denildi.
 
 
EVLENDİM ÇOCUK SAHİBİ OLDUM
 
Eyleme kızıyla gelen coğrafya öğretmen adayı Elif Gören, “2005 yılında mezun oldum. Daha sonra formasyon aldım. Bir süre dershanede çalıştım, ücretli öğretmenlik yaptım. Evlendim, çocuk sahibi oldum. Ciddi manada çalıştığım halde çok yüksek puanlarla bile atanamıyoruz ya da yeterli kontenjan ayrılmıyor. Ayrılan kontenjandan öte sınıf öğretmenliğine yapılan tölerans. Yaklaşık 43 bin kişi norm fazlası kadro adı altında branşlara dağıtıldı. Bu bizim mağduriyetimizi daha da arttırdı. Yapılacak 40 bin atamada adil olunmasını istiyoruz” dedi.
 
 
BRANŞ DERSLERİNE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ GİRMELİ
 
Üç yıldır atanamadığını ifade eden Türkçe öğretmen adayı Tuğçe Naz Danışman, “Bize verilen kontenjanı komik buluyorum. Sınıf öğretmenleri branşlardan elini çekmeli. Alan değişikliğini geri almalıyız. Branş derslerine branş öğretmenleri girmeli” diye konuştu.
 
 
EVİMİZDE 15 GÜNDÜR ATANAMADIĞI İÇİN YAS VAR
 
Eşi Ali ile birlikte eyleme gelen Saadet Işık ise atanamayan oğlunun günde 30 liraya garsonluk yaptığını ve o nedenle bugün eyleme gelemediğini belirterek, “İki sene ücretli öğretmenlik yaptı. 800 lira verdiler, sigortası 15 gün yattı. Oğlum günlük 30 liraya çalışıyor. Eşimle birlikte çocuğumu savunmaya geldim. Böyle adaletsizlik olmaz. Biz destek vermeye verdik. Benim oğlum okul birincisiydi. Oğlum atanacak her şeyimizi hazırladık. Evimizde 15 gündür atanamadığı için yas var” dedi.
 
 
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından ellerindeki dövizleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına asarak ayrıldı.