Atanamayan sağlıkçılar AK Parti önünde eylem yaptı

Diyarbakır'da atamaları yapılmayan bir grup tıbbı sekreterlik bölümü mezunu AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde eylem yaptı.

30 Ocak 2014 Perşembe 15:25 tarihinde eklendi.


Sağlık Bakanlığı’nın atamalarında devre dışı kalan tıbbi dökümasyoncu ve tıbbi sekreterlik adayları Diyarbakır’da eylem yaptı. Bir grup öğrenci ellerindeki pankartlarla AK Parti Diyarbakır il Başkanlığına yürüyüş yaparak burada basın açıklaması yapmak istedi. Ancak sağlıkçılar polis engeline takıldı. Öğrenciler ise yasal haklarını kullandıklarını ve atanamadıklarını gerekçe göstererek, duruma tepki gösterdi.

Daha sonra sağlıkçılarla görüşen AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, basın açıklamasını parti önünde yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine parti binasının yanındaki bir mağaza önünde basın açıklaması yapan sağlıkçılar,tepkilerini dile getirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Selma Sezik, Tıbbı Dökümatasyon ve Sekreterlik bölümünün mağdurları olduklarını söyledi. Türkiye genelinde 30 bin Tıbbı Sekreter mezunu olduğunu vurgulayan Sezik, "Sağlık Bakanlığı’na bağlı bütün kurumlarda çalışabildiğimize rağmen ve yapabilmemize rağmen bizi hiçe sayıp yerimize teşeron firmanın belirlediği kişilerin alan bir zihniyetle zaten yapamayız. Herkesin elini vicdanına götürmesine ve bir şekilde biz sizi duyuyoruz, sizler mağdursunuz ve yeter artık demesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yedi aydır mezun olduğunu ve KPSS'den 80 puan aldığını belirten Sezik," Buradaki arkadaşların çoğu böyle KPSS sınavları her yıl daha da zorlaşıyor,bu yıl tekrar girmek zorundayız ama atanamıyoruz. Çünkü Sağlık Bakanı Müezinoğlu şunu söylüyor sizin işinizi herkes yapabilir? Hayır efendim benim işimi herkes yapamaz, benim işimi herkes yapabilseydi o zaman bu bölümü kapatacaktın. Ben Dershaneye para veriyorum. Üniversite okurken para veriyorum. İşçi çocuğuyum ben hiç kimse benim hakkımı yiyemez." şeklinde konuştu.


CİHAN