"Ata'nın portresine tahammüleri yok"

Bursa’nın merkez Nilüfer İlçe Belediyesi, Cumhuriyetin ilan edilişinin 90'ıncı yıldönümünün kutlanacağı 29 Ekim'de, 5 bin 990 kişiyle Atatürk portresinin oluşturulacağı alana dün gece araçla giren kimliği belirsiz kişiler, yapılan hazırlıkları tahrip etti.

Atanın portresine tahammüleri yok
25 Ekim 2013 Cuma 21:21 tarihinde eklendi.
Alanda incelemede bulunan Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey, “Tahribat yapanları kınıyorum. Bir fotoğraf çekimine dahi bu hoşgörüyü gösteremeyen insanların gerçekten toplum içerisinde sorgulanması gerekiyor” dedi.
 
Cumhuriyetin 90’ıncı yıldönümünü kutlamaları için 'Duruyoruz' etkinliğinin yapılacağı İhsaniye’de yeni belediye binasının yakınındaki alana, dün gece otomobille giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, araçla spin atıp, portre için insanların duracağı noktaları belirleyen işaretleri tahrip etti. 
 
Etkinliğin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bazı kişilerin bu etkinliklere tahammülü olmadığını söyledi. Başkan Bozbey, “Maalesef akşam buna dahi tahammül edemeyen bazıları bu alana girip, hazırlanmış olan 29 Ekim saat 12.00’de başlayacak olan etkinliğin hazırlandığı bu alanda büyük tahribat yapmıştır.

Tahribat yapanları kınıyorum. Bir fotoğraf çekimine dahi bu hoşgörüyü gösteremeyen insanların gerçekten toplum içerisinde sorgulanması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hem kendisine hem de bıraktığı değerlere, cumhuriyete ve cumhuriyetin ilkelerine Türkiye’de doğan ve doyan herkesin sahip çıkması gerekiyor.

Çünkü barışın temelleri o şekilde oluşmaktadır. Ötekileştirmeden bu ülkeyi mutlak suretle demokrasi geleneklerini yaygınlaştırarak barış içinde yaşayan ama dünyada dik duran bir ülke haline getirmek durumundayız” dedi.
 
"Mihmandarımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür" diyen Mustafa Bozbey, “O’nun fotoğrafının, O’nun portresinin bu alanda canlı olarak çekileceği bu alan böyle bir tahribat yapılması hem bizleri, hem de kamuoyundan aldığımız izlenimler çerçevesinde herkesi üzmüştür” dedi. 
 
Polis ekiplerinin de alanda incelemede bulunup soruşturmaya başladığı öğrenildi. 
 
Hazırlıkların devam ettığı alanda, tahribatın düzeltilerek, etkinliğin 29 Ekim'de yapılacağı bildirildi.

DHA