Atatürk Havalimanı, Avrupa üçüncüsü

İstanbul Atatürk Havalimanı, bir yıl öncesine göre kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı seçilerek Avrupa'nın yolcu sayısı en fazla havalimanları arasında üçüncü sıraya yükseldi.

Atatürk Havalimanı, Avrupa üçüncüsü
09 Mart 2014 Pazar 13:27 tarihinde eklendi.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, ocak ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,8 artışla yolcu trafiği en hızlı büyüyen havalimanı oldu. Avrupalı havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (ACI Europe) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Atatürk, Londra Heathrow ve Paris CDG’nin ardından ocak ayı trafiği sonuçlarıyla üçüncü sırada yer aldı. Ocak ayında Avrupa’daki havalimanlarında yolcu trafiği ortalama yüzde 6,3 artarken, Atatürk Havalimanı yüzde 14,8 artışla kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı oldu.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, "Atatürk Havalimanı havacılıkta dünyanın sayılı bağlantı merkezlerinden biri haline coğrafi konumu ve hizmet kalitesiyle önemli bir cazibe merkezi olarak büyümesini sürdürüyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın öncülüğünde DHMİ, SHGM ve THY başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla işbirliği içinde çalışarak bu konuma erişmekten mutluluk duyuyoruz. Atatürk Havalimanı halen süren kapasite artırma çalışmalarının da sonuçlanmasıyla büyümemizi sürdüreceğiz. Yolcu memnuniyeti birinci önceliğimiz. Farklı yolcu beklentilerini karşılayacak şekilde inovatif hizmetler geliştirerek hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz." şeklinde yazılı açıklama yaptı.

DHMİ verilerine göre Atatürk Havalimanı Ocak ayında 4 milyon 105 bin 184 yolcuya hizmet verdi.


CİHAN