Atatürk Havalimanı sanal gezilebilecek

İstanbul Atatürk Havalimanı, TAV Bilişim Hizmetleri tarafından gerçeğe en yakın şekilde sanal ortama aktarıldı. Terminallerde çekilen binlerce fotoğrafı bir araya getirerek 360 derece gezilebilen panoramik bir harita ortaya çıkaran “Google Street View” uygulamasıyla kullanıcıların havalimanı içinde dolaşarak gerçeğe yakın bir deneyim elde edebildikleri bildirildi.

Atatürk Havalimanı sanal gezilebilecek
28 Kasım 2015 Cumartesi 11:17 tarihinde eklendi, 1.362 kez okundu.
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
 
“Yolcu memnuniyetini en üst düzeye çıkartmak üzere havalimanı ve yolcu dostu inovatif projeler üretme misyonumuz çerçevesinde, Türkiye’de bir ilke imza atarak bu uygulamayı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Yolcularımızın seyahat planlarını kolaylaştıracak ve havalimanı hakkında detaylı bilgi edinmelerini sağlayacak bu ücretsiz uygulamayı faaliyet gösterdiğimiz diğer havalimanlarında da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Terminallerde çekilen binlerce fotoğrafı bir araya getirerek 360 derece gezilebilen panoramik bir harita ortaya çıkaran “Google Street View” uygulamasıyla kullanıcılar havalimanı içinde dolaşarak gerçeğe yakın bir deneyim elde edebiliyorlar. Dünyanın farklı yerlerindeki 50’den fazla metro, gar ve 16 havalimanının yer aldığı platforma Türkiye’den eklenen ilk havalimanı İstanbul Atatürk Havalimanı oldu.”
 
GOOGLE MAPS’TEN GEZİNTİ
 
TAV Havalimanları Medya İlişkileri yetkilileri de yaptıkları açıklamada, “Uygulamaya web üzerinde Google Maps sayfasını ziyaret edip, arama kutucuğuna “İstanbul Atatürk Havalimanı” yazarak kolayca ulaşılıyor. Açılan sayfada ziyaretçilere eşlik edecek sarı bir insan şekli beliriyor ve bu sarı işaret sürüklenip harita üzerine getirildiğinde bazı alanlar maviye dönüyor. Bu alanlar detaylı Street View görüntülerine ulaşılabilecek yerler. Yakından görülmek istenilen noktaya sarı adamı sürükleyip bırakarak gezintiye başlanıyor” dediler.
 
TAV IT’NİN BAŞARISI
 
Yeni uygulamayı hayata geçiren TAV Havalimanları Holding’in önemli iştiraklerinden olan TAV Bilişim Hizmetleri (TAV IT)’nin havalimanı hizmetleri ile çözümlerini ürettiğini ve geliştirdiğini belirten TAV Medya İlişkileri yetkilisi şunları söyledi:
 
“ Havalimanlarında kullanılan farklı sistemleri entegre etmek, yeni nesil teknolojiler kullanarak destek vermek, sunduğu uçtan uca çözümler ve anahtar teslimi projeler ile yolcu ve havalimanı dostu ürünlerini sektöre sunan TAV Bilişim Hizmetleri, üç kıtada, 31 havalimanına ve 21 farklı şirkete hizmet veriyor.
 
TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen anahtar teslim çözümler, TAV Havalimanları tarafından işletilen; Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya, Milas-Bodrum; Makedonya’da Üsküp ve Ohrid; Gürcistan’da Tiflis ve Batum ile Tunus’da Monastir ve Enfidha-Hammamet Havalimanları’nda kullanılıyor. Yine bu havalimanlarında bilişim ve telekomünikasyon alt yapılarının ITIL uyumlu olarak 7/24 işletimi ve desteği TAV Bilişim Hizmetleri tarafından sağlanıyor. Ayrıca Türkiye’de Batman, Erzincan, Gaziantep, Kocaeli, Van, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri; Suudi Arabistan’da Riyad, Dammam ve Medine Havalimanları’nda da TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen havacılık uygulamaları tercih ediliyor. Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Bilişim Hizmetleri, en son Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de yapımı süren Midfield Terminal Binası’nın altyapı ihalesini kazandı. TAV Bilişim Hizmetleri ISO 9001 Kalite Yonetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına da sahip bulunuyor.”