Atatürk için 10 kilometre koştular

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 94. yıldönümünde Başkentte ilk karşılandığı nokta olan Keklikpınarı’nda tören düzenlendi. Ayrıca Atatürk için '78. Büyük Atatürk Koşusu' adı ile yapılan halk koşusunun startını eline tabancayı alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı.

Atatürk için 10 kilometre koştular
27 Aralık 2013 Cuma 17:19 tarihinde eklendi.

Keklikpınar’ından Ankara Gar’ı önüne kadar toplam 10 kilometre koşan vatandaşlar Atatürk için efor sarf etti. Ayrıca koşunun başladığı yer olar Seymenler Parkı önünde, segmen ekibi de gösteri sundu.

Etkinlikte konuşan MHP'li Mevlüt Karakaya, “Bugün Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 94. Yıldönümü münasebetiyle buraya geldik. 94 yıl önce Mustafa Kemal Ankara’ya geldiğinde kurtuluş mücadelesini başlatmıştı. Şu anda bulunduğumuz Dikmen sırtlarında Ankaralılar onu karşılamıştı. Ankaralılar şunu söylediler ‘Atam görmeye geldik vatan uğruna ölmeye geldik’ Mustafa Kemal ‘Sözünüzde duracak mısınız?’ dedi onlar da ‘And olsun’ dediler. 94 yıl önce bu söz burada verildi. Ankara Cumhuriyeti kuran milli mücadeleyi başlatan kentin adı. Allah bir daha bu millete kurtuluş savaşları yaşatmasın.” diye konuştu.

 


CİHAN