"Atatürk içkiyi ilaç olarak görürdü"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, hep tartışılan Atatürk'ün 'içki sorununa' dair ilginç açıklamalar yaptı. Başbuğ, "Atatürk içkiyi zihnini dinlendiren bir ilaç olarak görüyor" dedi.

Atatürk içkiyi ilaç olarak görürdü
31 Ağustos 2014 Pazar 13:08 tarihinde eklendi.
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, dün Fox TV'de katıldığı programda ilginç açıklamalarda bulundu. Başbuğ, “ Atatürk içkiyi zihnini dinlendiren bir ilaç olarak görüyor” dedi.
 
Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Çalar Saat” programında soruları yanıtlayan İlker Başbuğ, şunları söyledi:
 
* Ben Atatürk'ü tamamen anladığımız kanaatimizde değilim. Bunun birinci sebebi eğitim sebebi. Bizim dönemimize gidin, hatırlayın. Eğitim sistemimiz ezber üzerine, bu doğru bir sistem değil. Olaylar arasındaki sebep sonuç ilişkisi öğretilmeli. Atatürk’ün biz insani boyutunu yeterli derece anlamıyoruz. Atatürk’e insanüstü bir durum vermek son derece yanlış. Atatürk yalnızlığı ve özgürlüğü tercih ediyor.
 
* Atatürk’ün sekreteri Hasan Ziya Soyak hatıratında der ki, ‘Günde 10-15 kahve içerdi ve çok fazla sigara içerdi, 3 pakete yakın’ diyor. ‘Gündüz vakti hiç içki içmezdi. Geceleyin yemekle beraber içerdi, ama hiçbir zaman kontrolü kaybedecek kadar içmezdi. Az içerdi.’ Soyak bir gün Atatürk’e diyor ki, ‘Keşke şu içkiyi içmeseniz.’ Atatürk’ün cevabı çok ilginç: ‘Ya haklısın. Bunları ben de bilmez değilim. Ne yapayım ki içkimi içmeye mecburum. Kafam çok ama beni mustarip edecek kadar çok ve hızlı çalışıyor. Vakit vakit onu uyuşturup dinlendirme ihtiyacı duyuyorum.’ Atatürk içkiyi zihnini dinlendiren bir ilaç olarak görüyor.