"Atatürk'e dinsiz diyenler dinsizdir"

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Elazığ'da katıldığı 'Atatürk ve din' konulu konferansta, Atatürk'e iftiralar atıldığını söyledi.

Atatürke dinsiz diyenler dinsizdir
20 Nisan 2013 Cumartesi 19:11 tarihinde eklendi.

 

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Elazığ'da katıldığı 'Atatürk ve din' konulu konferansta, Atatürk'e iftiralar atıldığını söyledi. Emekli müftü olan milletvekili Özkes, "Ne deniliyor Atatürk'e? Dinsiz deniliyor. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Atatürk'e dinsiz diyenler dinsizdir" dedi.
 
CHP Milletvekili İhsan Özkes, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Elazığ'da CHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Atatürk ve din' konulu konferansa katıldı. Türk milletinin geleneğinde Allah'tan başkasına eyvallah etmeme fikrinin olduğunu söyleyen Özkes, şunları söyledi:
 
"Bakınız her kılınan namazda okunan ayeti kerime 'iyyakenabudu ve iyyakenaestaıyn' nedir bunun anlamı? Yanız sana ibadet ederim. Baş eğerim ve yalnız senden dilerim, senden umarım, senden beklerim. Başkasına eyvallah etmem.

Peki bugün Allah korkusu mu daha çok yayılıyor, Allah'tan başkasının mı? Allah'ın yarattığı bir kulun mu korkusu yayılıyor? Onun için öyle laylaylomla kutlu doğum anlatılamaz. Kutlu doğum Hz. Muhammed'in yaşadığı gibi, anlattığı gibi anlatılmalı."
 
Atatürk ve Atatürk'le bağlantı kurarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok ithamlar yapıldığını belirten Özkes, "Ben hatta şunu söylüyorum. Dünyada en çok kime iftira atılmış diye bir araştırma yapılsa Atatürk kesinlikle ya birinci sıraya girer ya da ikinci sıraya girer dünyada.

Yani en çok kime dünyada iftira edilmiştir diye bir araştırma yapılsa zaten Türkiye'de bu araştırma yapılsa ilk sırada Atatürk'tür. Dünyaya eğer bu teşmil olursa orada da herhalde sıralamaya girer. Çünkü o kadar Atatürk'e iftira edilmiştir. Ne deniliyor Atatürk'e? Dinsiz deniliyor. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Atatürk'e dinsiz diyenler dinsizdir" dedi.
 
"ATATÜRK'E HAİN, İŞBİRLİKÇİ, UŞAK, HIRSIZ DİYEMEDİLER"
 
İhsan Özkes, neye dayanarak bu sözleri söylediğinin sorulması halinde, saatlerce anlatabileceğini ve bu konuda yüzlerce kitap yazılabileceğini söyledi. Özkes, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Çünkü bizim inancımızda İslam inancında Müslümanım diyene sen Müslüman değilsin diyemezsin. Bu ayeti kerimede var. Yani Allah'ın emridir bu diyemezsin diyor. Müslümanım diyene sen Müslüman değilsin diyemezsin diyor. Allah diyor bunu. Peygamberimiz diyor ki, bir kişiye kafir dersen, dinsiz dersen o kişiye gider o hüküm. O kişi dinsiz değilse o söz geri döner söyleyen kişide kalır diyor.

Onun için diyorum ben Atatürk'e dinsiz diyenler dinsizdir diye. Peygamber söylüyor bunu, ben söylemiyorum. Yani Atatürk, 'ben dindarım' diyecek, dine bu kadar hizmet edecek. Sen de oturduğun yede Atatürk'e ileri geri konuşacaksın. Yok öyle şey. Ha bir de şu var tabi, Atatürk'e hain diyemediler, işbirlikçi diyemediler, uşak diyemediler, hırsız diyemediler."
 
Milletvekili İhsan Özkes, "Atatürk'ün hizmetkarlarından bir tanesi diyor ki, 'Ben çoğu zaman rast gelmişimdir ki Atatürk yalnız kaldığında öyle bir Allah derdi ki, ben onun gibi Allah diyene daha rastlamadım' diyor. Şimdi Atatürk böyleyken, Allahsızlar, Atatürk'e dil uzatıyorlar" diye konuştu.

DHA