Atatürk'ü göğsünde taşıyor

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Kore Şehitliği'ni ziyaret eden Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, 10 Kasım ile ilgili düşüncesinin sorulması üzerine üniformasının düğmelerini çözerek üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı kravatını gösterdi.

Atatürkü göğsünde taşıyor
11 Kasım 2013 Pazartesi 22:59 tarihinde eklendi.
Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, beraberinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Derneğin Hatay Şube Başkanı Ramiz Bakır ve Kore gazileri ile birlikte İskenderun'daki Kore Şehitliği'ni ziyaret etti.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan 1950 yılının 25 Eylülünde birinci Türk Tugayının buradan üç gemiyle İskenderun'dan Kore'ye savaşa gittiğini belirterek, "Dolayısıyla İskenderun bu anlamda bizim için çok önemlidir.

63 yıl sonra da olsa Kore Askeri Ataşesi Albay Han ile beraber bu anıtı ziyaret amacıyla geldik. Askerlerimiz orada Kore halkının bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü uğruna savaşmaya gittiler. Yaklaşık 23 bin askerimiz Kore'de savaştılar. Bugün hayatta olan Kore gazi sayısı 4 bin 300 civarındadır" dedi.
 
'KORE HALKI İSKENDERUN'UN İSMİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR'
 
Beraberindekilerle Kore Şehitlik anıtını tüm detaylarıyla inceleyen ve duygusal anlar yaşadığı gözlenen Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han ise, "Bugün İskenderun'a geldiğim için mutlu oldum.

Çünkü burası Kore'ye giden Türk askerlerinin gemiyle ilk kalktığı yer. Ben ve Kore halkı İskenderun ismini çok iyi biliyorlar. Benim için çok mutlu bir akşam, çünkü buraya ilk defa geldim. 63 sene önceki gibi Kore şehit ve gazilerimiz buradan bugün kalkmış gibi heyecanlanıyorum. Çok anlamlı bir ziyaret oldu" diye konuştu.
 
ATATÜRK'Ü GÖĞSÜNDE TAŞIYOR
 
Ziyarette 10 Kasım'ın Atatürk'ün vefatının yıldönümü olduğunun hatırlatılması üzerine Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, üniformasının düğmelerini çözdükten sonra üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının olduğu kravatını gösterip "Atatürk her zaman buradadır" deyince beraberindekiler alkışlarla takdir etti. Tam bir Atatürk hayranı olan Ateşe Han, "Televizyonda seyrettim. Ben iyi biliyorum. 10 Kasım'da ben eşim ve kızımla beraber saygı duruşu yaptım" dedi.
 
KORE'YE GİDENLER ATATÜRK'ÜN ASKERLERİ'
 
Askeri Ataşe Han'ın bu sözleri üzerine Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan da; "Çünkü Kore'de Atatürk'ün askerleri savaştı. Dolayısıyla Atatürk'ün birinci dünya savaşında, Gelibolu'da kahramanlığını, Koreliler Kore'de savaşan askerlerimizle daha da iyi anladılar.

Bu askerler bu ruhu kimden almışlar diye düşününce, Atatürk'ü o şekilde anımsıyorlar. Buradaki Kore gazilerimiz için Kore onların ikinci vatanı gibi. Bugün Kore belli bir seviyeye geldiyse, dünyanın en büyük medeni ülkeleri arasına girdiyse, bunda Türk askerinin çok büyük payı var diyorlar. Biz Kore ile bir kan kardeşi ülkesiyiz. Dostluğumuz bugün de daha ilerleyerek devam ediyor.

Albay Han da bizimle, Kore gazileriyle hep beraber, ben huzurunuzda bu ilgiden dolayı Kore gazileri adına teşekkür ediyorum" dedi.

DHA