'Atatürk'ü mü yoksa başbakanı mı çok seviyorsun'

Adana’da özel bir okulda müfettişlerin çocuklara siyasi sorular sormasına öfkelenen bir grup veli, okulda toplanıp alkışlarla uygulamaya tepki gösterdi.

Atatürkü mü yoksa başbakanı mı çok seviyorsun
14 Mart 2014 Cuma 15:10 tarihinde eklendi.

Okulun içine kadar giderek müfettişlere sitem eden veliler, çocuklara, 'Atatürk'ü mü başbakanı mı çok seviyorsunuz', 'Türk değil misin Rus musun' gibi sorular sorduğu iddia etti.

Çukurova ilçesindeki Özel Bilfen Okulları'na gelen müfettişler, idarecilere öğrencilerin bazı konularda ifadelerini almak istediklerini söyledi. Öğrencilerden bazıları, olayı anne-babalarına bildirdi. Bunun üzerine yaklaşık 50 veli, alkışlarla okulun önünde toplandı. Okulun içine giren veliler, uygulamanın sona erdirilmesini talep etti. Veliler, vasisi, velisi olmadan 18 yaş altındaki çocukların bir odaya çekilip ifadelerinin alınamayacağını vurguladı. Kanuni ehliyeti olmayan yaş grubundan ifade alınmasına tepki gösterdi.

Okul önünde gazetecilere açıklama yapan bir öğrenci velisi, “Benim çocuğuma bir şey sorulmamış, sorulmasın diye de geldim zaten. Ben 10 yaşındaki çocuğumu sadece eğitim için okula gönderiyorum. Benim bilgim ve yanında olmadığım bir ortamda da bilmediğim soruların çocuğuma sorularak ürkütülerek eğitimden uzaklaştırılmasını istemiyorum. Çocuklarımızın siyasete alet edilmelerini istemediğimiz için buradayız. Siyasetin hiçbir kirli yerinde çocuklara yer yok.” dedi.

Başka bir veli ise şunları söyledi: “İlkokul birinci, ikinci sınıftaki çocuklar ayrı bir odaya çekilerek Atatürk’le ilgili, siyasetle ilgili sorular sorulmuş. Her sınıftan iki üç öğrenci alarak kafalarına göre sorguya çekmişler. Biz bu durumu MHP, CHP ve AK Parti il başkanlıklarına bildirdik. Parti il başkanları da 'bilgimiz yok' diyorlar. Onların da bilgisi yoksa kimin talimatı ile geldiler? Niye bizim çocuklarımızı sorguya çekiyorlar. 'Evinizde parti hakkında konuşuluyor mu?', 'Ayakkabı kutusu var mı evinizde' diye sorulmuş.”

Veliler, öğrencilerden bazılarının evde parti lafı edildiğini, bunun yılbaşı partisi olduğunu söylediğini aktardı. Aynı veli, “Çocuk ancak bu kadar cevap verir.” ifadelerini kullandı.

Başka bir öğrenci velisi, “Bizi fişleyeceklerse bize gelsinler. İlkokul bir çocuğundan ne gibi cevaplar alabilirler? İlkokul bir çocukları bunlar. Liselere de bunlar yapılmış. Bizim çocukların psikolojisiyle uğraşmaya kimsenin hakkı yok.” diye konuştu.
 


CİHAN