Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 83'üncü yılı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 83'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

03 Şubat 2014 Pazartesi 18:15 tarihinde eklendi.
Aydın Tren Garı'nda düzenlenen törende kendisine teslim edilen Türk Bayrağı'nı kabul eden Vali Erol Ayyıldız, "Atatürk'ün Aydın ve ilçelerine gerçekleştirdiği seyahatler sırasında yaptığı konuşmalar istek ve temenniler, çağdaş Türkiye yaratma hedefinin önemli adımlarıdır" dedi.
 
Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 83'üncü yıldönümü kutlamaları Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Tören daha sonra Aydın Tren Garı'nda devam etti. Törenlere, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk ve kurum müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tren Garı'nda yapılan kutlamalarda halk oyunu gösterilerin ardından Atatürk'ün Aydın'a gelişini temsil eden tren istasyona geldi. Trenden inen Kız Meslek Lisesi öğrencileri Vali Erol Ayyıldız'a Türk Bayrağı hediye etti. Bayrağı kabul eden Vali Erol Ayyıldız, "Efelerin Efesi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaktan mutluluk duyuyoruz. Atatürk'ün Aydın ve ilçelerine gerçekleştirdiği seyahatler sırasında yaptığı konuşmalar istek ve temenniler çağdaş Türkiye yaratma hedefinin önemli adımlarıdır" dedi.
 
Törende Atatürk Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Törenin ardından Atatürk Resim Sergisi de gezildi.

DHA