Atatürk'ün manevi kızının ölümüne hapis

Sakarya'da Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin öldüğü trafik kazasında, limuzini kullanan sürücü 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığa verilen cezayı 5 süreyle erteledi.

Atatürkün manevi kızının ölümüne hapis
11 Nisan 2013 Perşembe 17:21 tarihinde eklendi.

 

Geçen yıl 1 Ağustos'ta İstanbul’dan Ankara'ya tedavi için giderken TEM Otoyolu'nun Akyazı Kavşağı'nda içinde bulunduğu limuzinin bariyerlere çarparak devrilmesi sonucu ölen Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile ilgili sürücü Adnan S.'nin yargılanmasına, Akyazı Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Adnan S. ile Adatepe'nin yakınlarının avukatları Haluk Bozovalı, Mustafa Özerdem ve Hüseyin Sami Çatrak katıldı. 
 
Sanık Adnan S., son savunmasında, kazaya önlerine aniden çıkan otobüsün neden olduğunu iddia ederek, kazada kusurunun bulunmadığını öne sürdü. Adnan S. beraatini talep etti. Adatepe'nin yakınlarının avukatları ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.
 
Davayı karara bağlayan mahkeme, Adnan S.'yi taksirle ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın cezasını, yargılama safhasındaki iyi halinden dolayı 1 yıl 8 aya indiren mahkeme, cezayla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
 
Mahkemenin kararını değerlendiren avukat Haluk Bozovalı, sürücünün bilirkişi raporları doğrultusunda kusurlu bulunduğunu söyledi. Sanığın cezasının ertelendiğini kaydeden Bozovalı, "Eğer 5 yıl içerisinde bu tür bir ceza daha alırsa bu suçun cezasını da çekecek." dedi.
 
Bozovalı, Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi'nde sürücü ve aracın sahibi olan şirket hakkında açtıkları 600 bin liralık tazminat davasının ise sürdüğünü belirtti.
 
KAZA
 
TEM Otoyolu'nun Akyazı Kavşağı'nda 1 Ağustos 2012 tarihinde meydana gelen kazada, Adnan S.'nin kullandığı limuzin, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak devrilmişti. Kazada araçtan fırlayan Ülkü Adatepe hayatını kaybetmiş, eşi Emin Öke Adatepe ile sürücü Adnan S. yaralanmıştı.

CİHAN