Atatürk'ün manevi torunlarından dava

Atatürk’ün manevi torunları İş Bankası ve CHP aleyhine ‘mirastan doğan alacak ve tazminat miktarının tespit edilmesi’ için dava açtı.

Atatürkün manevi torunlarından dava
19 Şubat 2013 Salı 09:14 tarihinde eklendi.

 

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin oğulları Ali Kemal ve Ahmet Kemal Doğançay, İş Bankası ve CHP aleyhine, Ülkü Adatepe’ye bırakılan mirastan doğan gerekli payı alamadıklarını iddia ederek İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.
 
TAZMİNAT MİKTARININ TESPİT EDİLMESİ İÇİN DAVA AÇILDI
 
Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin oğulları, annelerinin İş Bankası ve CHP’den gereken mirası alamadıkları gerekçesiyle 28 Ocak 2013 tarihinde İş Bankası ve CHP’ye 1 milyar dolarlık alacaklarının olduğunu belirterek ihtarname çekmişti. İhtarnamenin çekilmesinin ardından Adatepe’nin oğulları bugün avukatları aracılığı ile İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe sunarak, mirastan doğan alacak ve tazminat miktarının tespit edilmesi için dava açtı. Mahkemeye sunulan dilekçede, Atatürk'ün manevi kızı Adatepe'ye, 1 Ağustos 2006'da 5 bin 500, daha sonra kademeli olarak 10 bin ve son olarak ölümünden önceki 2012 yılında ise 15 bin TL nema ödemesi yapıldığı hatırlatıldı. İş Bankası'nın ulaşmış olduğu ekonomik büyüklük, sermaye tutarı ve tüm ekonomik varlıkları dikkate alındığında ödenen payın ise çok düşük olduğu savunuldu.
 
“HAKKIMIZ YENDİ"
 
Atatürk’ün manevi torunu Ahmet Kemal Doğançay, avukatlarıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Kemal Doğançay’ın avukatı Haluk Bozovalı, İş Bankası ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne çektikleri ihtarnameden sonra bugün İstanbul 4.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde İş Bankası ve CHP’ye karşı dava açtıklarını belirtti. Ahmet Kemal Doğançay ise, “1939’dan gelen bir şey bu. Burada büyük bir adalet sarayı yapılmışsa hakkın tecelli etmesi gerekiyor. Uzun süre hakkımız yendi. İlk ihtarı çekmeden Kılıçdaroğlu’na ve bankaya da haber yolladık. Kılıçdaroğlu ise kayboldu" diye konuştu. Çekilen ihtarda miktarın nasıl belirlendiği husuna da değinen Doğançay, “İş Bankası’nın durumu belli, bize verilen miktar belli ve bunların hesabı ortada. Hesap uzmanları bunu yaptılar. Siz Atatürk’ün iradesini çiğnerseniz o zaman hiç de para çıkmaz. Yani Atatürk bir şey söylemiş, belli bir miktar vereceksiniz demişö diye konuştu. İş Bankası’nın çekilen ihtara verdiği yanıtı da değerlendiren Doğançay, “Benim suçum yok diyor. Ben yapmadım diyor. Kendi üzerinden CHP’ye atıyor suçu" dedi.

DHA