Atatürk,Washington'da da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında ABD'nin başkenti Washington'da da anıldı.

Atatürk,Washingtonda da anıldı
10 Kasım 2012 Cumartesi 20:15 tarihinde eklendi, 1.462 kez okundu.

 

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde düzenlenen anma törenine, Washington Büyükelçisi Namık Tan, KKTC'nin Washington Temsilcisi Ahmet Erdengiz, Büyükelçilik Askeri Ataşeliği yetkilileri, büyükelçilik personeli ile ABD'deki Türk derneklerinin temsilcileri katıldı. 
     
Tören, büyükelçilik önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
     
Törende Büyükelçi Namık Tan, Büyükelçilik ve Askeri Ataşelik temsilcileri birer konuşma yaptı. 
     
 -Büyükelçi Tan'ın 10 Kasım mesajı- 
     
Büyükelçi Tan, yayımladığı 10 Kasım mesajında, zorluklarla geçen kurtuluş mücadelesine askeri dehasıyla liderlik eden, yoktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin kısa zamanda uluslararası camianın saygın bir üyesi konumuna yükselmesini sağlayan Atatürk'ün, üstün niteliklere sahip bir komutan, lider ve devlet adamı olarak insanlık tarihinin unutulmaz isimleri arasındaki yerini aldığını belirtti. 
     
Atatürk'ün, ülkesi ve dünya için yaptıkları, öngörülü ve reformist kişiliği, açık fikirliliği, barışa ve insanlık değerlerine sarsılmaz inancıyla, milletinin sonsuz sevgisini, ayrıca tüm dünyanın saygısını ve hayranlığını kazandığını, bu sevgi, saygı ve hayranlığın, hayata veda etmesinden bu yana geçen 74 yılda da artarak devam ettiğini vurgulayan Tan, hayatını ülkesine ve milletine adayan, en zor şartlarda büyük başarılara imza atan Atatürk'ün, ''en büyük eserim'' diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti ile Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinin yolunu açtığını ifade etti. 
     
Tan, mesajında şunları kaydetti: 
     
''Bugün, siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatımızın her bir alanında elde edilmiş bulunan kazanımlar, Atatürk'ün bizlere emanet bıraktığı eserin değerini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. 
     
Atatürk'ün çizdiği istikamette ilerleyen ve 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesini şiar edinen ülkemiz, bugün geldiğimiz noktada, dünya genelinde ve bölgesinde sözü dinlenir bir ülke olarak, küresel barışa, güvenliğe ve istikrara hizmet etmektedir. 
     Bugün, onun dünyaya ilham veren mirasına sahip çıkma kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Hiç şüphesiz, cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Atatürk'ün açtığı yolda kararlı bir şekilde ilerlemeyi ve ülkemizi daha yüksek seviyelere taşımayı sürdüreceğiz. 
     Bu vesileyle, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, canlarını ülkemiz için feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum''