Ateş Böceği Yalçın'a veda

Yalçın Otağı, 20 yıldır ikamet ettiği ve çok sevdiği Datça'da bugün, eşi, sevenleri ve sanat camiasından arkadaşlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ateş Böceği Yalçına veda
16 Ağustos 2014 Cumartesi 16:49 tarihinde eklendi.
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde tedavi görmekte olduğu hastanede 78 yaşında karaciğer kanserinden yaşamını yitiren 'Ateş Böceği Yalçın' olarak tanınan ünlü komedyen Yalçın Otağı, 20 yıldır ikamet ettiği ve çok sevdiği Datça'da bugün, eşi, sevenleri ve sanat camiasından arkadaşlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
 
İskele Mahallesi'ndeki Fatih Camisi'nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine, sanatçının 41 yıllık eşi Lale Belkıs, 30 yıl süreyle aynı sahneyi paylaştığı arkadaşı Ateş Böceği Ercan (Bostancı), Uğur Böceği Yalçın Özden, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan ve kalabalık bir topluluk katıldı.
 
DATÇA AŞIĞIYDI
 
Sinema yönetmeni ve yapımcı Türker İnanoğlu, ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen ve Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu'nun çelenklerinin de yer aldığı cenaze töreni boyunca taziyeleri kabul eden sanatçının eşi Lale Belkıs, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Aralarında çok büyük bir sevgi ve saygı olduğunu belirten Belkıs, "Biz onunla iki arkadaştık. Her şeyi paylaşıyorduk. Bütün sosyal sorunları, en güzel sanat sorunları sevgi ve saygı çerçevesinde konuşur, tartışırdık. Birlikteliğimiz 41 yıl devam etti. Her anımız güzeldi. Hastalıklar hariç hiç kötü anımız yok. Benim için çok zor. Datça'yı çok seviyordu. Kendisi burada gömülmeyi arzu etti. 'Datça'da bir yer alalım, ikimizi de aynı yere gömsünler' demişti" dedi. Belkıs, konuşmasını duygulanıp ağlaması nedeniyle yarıda kesmek zorunda kaldı.
 
"BEN YALÇIN, YALÇIN ERCAN'DIR"
 
Sanatçının, 'Ateş Böcekleri' adı altında 30 yıl süreyle aynı sahneyi paylaştığı sanatçı arkadaşı Ercan Bostancı da konuşurken duygulu anlar yaşadı. Yalçın ile 30 yıl halkı güldürdüklerini belirten Bostancı, "Hem de iyi bir şekilde güldürdüğümüzü zannediyorum. Ama bugün Yalçın beni ağlatıyor. 1956 yılında başlayan beraberliğimiz 1982 yılına kadar devam etti. Onunla hem sahne hem de asker arkadaşıyız. İkimiz de Ankara Orduevi'nde Ateş Böcekleri olarak askerlik yaptık. Yalçın, beş yıldır bu hastalığın etkisindeydi. Bir yerde Allah çektirmesin diyordum. 56 yılından beri süre gelen anılar iyisiyle kötüsüyle şu anda gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor. Çok duyguluyum. Eğer bunları biraz daha hatırlamaya devam edersem, çok daha kötü olacağım. Bana, 'Allah bana senin öldüğünü göstermesin' derdi. Bugün bazı medyada benim öldüğüm de yazıyor. Fark etmez, ben Yalçın'ım, Yalçın Ercan'dır. Kardeşim nurlar içinde yatsın" diye konuştu.
 
ÖRNEK ALDIĞIMIZ BİR İNSANDI
 
Cenaze törenine katılanlarla yakından ilgilenen Uğur Böceği Yalçın Özden, Ateş Böceği Yalçın'ı kendine örnek aldığını belirterek, "Yalçın ağabey, bizim üstadımız, örnek aldığımız bir insandı. Ercan Ağabey ile uzun soluklu çalıştılar. Zaten biz de isimlerden anlaşılacağı üzere, Uğur Böcekleri idik. Onların arkasından örnek alarak geldik. Çok üzgünüz bir üstadımızı kaybettik. Datça artık onun mekanı olacak. Dünyanın en güzel yerinde yatacak. O bizim için her zaman yaşayacak. O yıllarca insanları güldürdü. Başka bir şey yapmadı. Ne yaptıysa insanları güldürmek içindi. Nur içinde yatsın" dedi.
 
Fatih Camisi'nde kılınan namazının ardından Ateş Böceği Yalçın, sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Gözyaşları arasında İskele Mezarlığı'na getirilen cenazeyi defin için mezara ilk inen, sanatçının 56 yıllık arkadaşı Ateş Böceği Ercan oldu. O ana kadar metanetini koruyan Ateş Böceği Ercan, cenaze mezara indirilirken birden fenalaştı. 'Kardeşim', 'Yalçın' diye feryat ederek gözyaşlarına boğulan Ateş Böceği Ercan'a ilk yardımı yine bir başka sanatçı Uğur Böceği Yalçın Özden yaptı. Mezardan çıkarılan Ercan Bostancı'ya başındaki şapkasını çıkarıp güneşten korunmasını sağlayan sanatçı Uğur Böceği Yalçın Özden, tören boyunda Ercan Bostancı'yı yalnız bırakmadı.

DHA