Ateş üzerinde çarpıştılar

Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle bu yıl Nevruz etkinlikleri Eskişehir’de kutlandı.

Ateş üzerinde çarpıştılar
21 Mart 2013 Perşembe 18:05 tarihinde eklendi, 1.141 kez okundu.

 

Çok sayıda katılımcının olduğu etkinlikte Nevruz ateşi yakıldı, demir dövüldü. Bu arada yanan Nevruz ateşinin üzerinde atlarken çarpışan kadın tehlike atlattı.
 
Eskişehir Vilayet Meydanı’nda Vali Dr. Kadir Koçdemir’in ev sahipliğinde yapılan kutlamalara TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Gagavuz Yeri Kültür Bakanı İvancuk, Başkürdistan Başbakan Yardımcısı Gumerova, Kültür Bakanı Şafikova, Eskişehir milletvekilleri Ülker Can, Ruhsar Demirel, Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Odunpazarı Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan törende, Kırgisiztan’dan gelen heyet Nevruz duası yaptı. Valis Koçdemir yaptığı açılış konuşmasında, Nevruz’un yeni umutların, yeni başlangıçların ve yeni dileklerin gerçekleşmesinin başlanıcı olduğunu kaydetti.
 
Vali Koçdemir ve beraberindeki heyet daha sonra Nevruz ateşinin yakılacağı alana geldi. Tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi dilekleriyle Nevruz ateşi yakıldı. Ardından demir dövüldü. Türk dünyasının farklı ülkelerinden gelen halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı etkinlikte katılanlara Nevruz aşı ikram edildi.
 
"ATEŞİN ÜZERİNDE ÇARPIŞTILAR"
 
Etkinlikler kapsamında yakılan Nevruz ateşinde bir de kaza meydana geldi. Ateşin üzerinden atlamak isteyen katılımcılar, ters yönlerden gelince Nevruz ateşi üzerinde çarpıştı. Sert bir şekilde ateşin üzerine düşen kadın yaralandı. Çevredekilerin ilk müdahaleyi yaptığı kadının saçlarının ve ellerinin yandığı görüldü. Yaralı kadın tedavisi için hastaneye sevk edildi. 

CİHAN