Ateş yakarak protesto ettiler

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde sosyal medya aracılığıyla toplanan vatandaşlar kuraklık nedeniyle suyu çekilen Sapanca Gölü kenarında ateş yakarak eylem yaptı. Dikkatleri Sapanca Gölü'ne çekmeye çalışan vatandaşlara siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Ateş yakarak protesto ettiler
01 Şubat 2014 Cumartesi 12:17 tarihinde eklendi.

Sosyal Medya aracılığıyla örgütlenen yaklaşık 60 kişilik bir grup Kırkpınar sahilinde suların çekildiği alanda toplandı. Ateş yakan grup 'Sapanca Gölü'ne sahip çık' yazılı pankart açtı.

Eyleme Milliyetçi Hareket Partisi Sapanca Belediye Başkan adayı Oya Arapoğlu, CHP Belediye Başkan adayı Turan Fortacı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Protestoyu sosyal medya aracılığıyla organize eden Alper Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, göle sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Güven; "Sapanca'nın bir mavisi bir de yeşili var. Bunların dışında korunacak başka bir değeri yok. Bizde bu iki değere sahip çıkmak için burada böyle bir şey başlattık" dedi.

Nazmi Erişir ise Sapanca Gölü'nün dünyanın sayılı içilebilir içme su kaynaklarından biri olduğunu ancak göle gerekli özen ve dikkatin gösterilmediğini ifade etti. Erişir; "Gölümüzden TÜRAŞ'a su çekildiği İzmit ve Adapazarı'na su çekildiği hepimizin malumu. Fakat TÜPRAŞ'a çekilen suyun miktarı ya da Yuvacık Barajı'na çekilen suyun miktarı yöneticiler tarafından bize açıklanmamakta. Biz öncelikle yöneticilerden bu çekilen suyun miktarlarını bildirmelerini ve Sapanca Gölü'nü kurtarmak için neler yapabileceklerini öğrenmek istiyoruz. Hepimiz görüyoruz ki korumayla ilgili hiçbir şey yapılmamakta ve üzülerek izliyoruz. Gölümüz bataklık haline gelmektedir" diye konuştu.

Topluluk yapılan protestonun ardından dağıldı. 


CİHAN