"Ateşkes anlaşmasına vardık"

Devlet Başkanı Yanukoviç, muhalefet ile krizin çözümü konusunda müzakerelerin başlatılması kararı aldıklarını kaydederken, muhalif lider Yatsenyuk, ateşkes anlaşmasına varıldığını söyledi.

Ateşkes anlaşmasına vardık
19 Şubat 2014 Çarşamba 23:04 tarihinde eklendi.
Ukrayna’da artan şiddet eylemlerine ordunun müdahalesi gündeme geldiği bir anda, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Genelkurmay Başkanı Vladimir Zamana’yı görevden aldığı bildirildi.

Viktor Yanukoviç, imzaladığı kararname ile Vladimir Zamana’yı Genelkurmay Başkanlığı görevinden alarak Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atadı.


Zamana’dan boşalan Genelkurmay Başkanlığı görevine ise Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Yuriy İlyin’i getirdi.

Eski Savunma Bakanı Anatoliy Gritsenko, yapılan görev değişimini sosyal paylaşım sitesinde yorumladı. Vladimir Zamana’yı yakından tanıdığını ifade eden Gritsenko, "Zamana, askerlerini hiçbir zaman polis gibi kullandırmaya sıcak bakmadı." dedi.

Gritsenko, yeni Genelkurmay Başkanı Yuriy İlyin’in, cumhurbaşkanının vereceği emirlere harfiyen itaat edeceğini de dile getirdi.

Basında yer alan haberlere göre, görevden alınan Zamana ile Savunma Bakanı Vekili Pavlo Lebedev arasında görüş ayrılığı olduğu, yeni atanan Amiral Yuriy İlyin ile gayet uyumlu çalışacağı iddia edildi. 


CİHAN