Atık yağ getirene ayçiçek yağı hediye

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi' çerçevesinde bir yıl içerisinde il merkezinde bulunan işletme ve kurumlardan yaklaşık 21 ton atık yağ toplandığını söyledi.

Atık yağ getirene ayçiçek yağı hediye
27 Şubat 2013 Çarşamba 17:51 tarihinde eklendi.

 

En çok atık yağ veren kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Özdemir, Ülkemiz genelinde yaklaşık olarak 1,5 milyon ton atık yağ toplanması gerekirken, 350 bin ton toplandığı yapılan tetkiklerle belirlenmiştir.” dedi. 
 
Toplanmayan büyük miktardaki atık yağların çevreye ve doğaya zarar vermekte olduğunu kaydeden Başkan Özdemir; “Bir litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirlettiğinden suda yaşayan canlılar da büyük zarar görmektedir. Ayrıca evlerimizden lavabo ve giderlere dökülen atık yağlar kanalizasyon ve diğer gider borularının tıkanmasına da yol açmakta, kentin alt yapısına zarar vermektedir. Şehrimizde bir yıllık çalışma döneminde 21 ton bitkisel atık yağ toplanmıştır. Böylelikle hem 21 milyar litre suyun kirlenmesi önlenmiş hem de suda yaşayan canlıların zarar görmesi önlenmiştir." diye konuştu.
 
“5 LİTRE ATIK YAĞ GETİRENE, 1 LİTRE AYÇİÇEK YAĞI HEDİYE”
 
Başkan Özdemir ev hanımlarına, mutfaklarda kullandıkları atık yağları lavaboya dökmek yerine 5 kiloluk pet şişede toplamaları ve bu topladıkları yağı bağlı bulundukları muhtarlıklara getirmeleri halinde 1 kiloluk ayçiçek yağı vereceklerini söyledi.  
 
Başkanı Cafer Özdemir, bir yıllık kampanya döneminde kendilerine destek veren Doç. Dr. Şevket Kandemir, 15. Piyade Tugay Komutanlığı'na, Pizza işletmecisi Orkun Dumlu ve Tuana Yemek Salonu temsilcisine plaket takdim etti.

CİHAN