Atina'da kritik oylama

İflasın eşiğindeki Yunanistan'da 130 milyar avroluk ikinci kredi anlaşması ile ilgili kanun tasarısının akşam saatlerinde parlamentoda oya sunulması bekleniyor.

Atinada kritik oylama
12 Şubat 2012 Pazar 09:51 tarihinde eklendi.

Tasarı, ülkenin borcunun 100 milyar avro kadar silinmesini sağlayacak "PSI tahvil takası anlaşması", sert tasarruf tedbirlerini içeren "İkinci kredi anlaşmasını imzalamak üzere Başbakan ve Maliye Bakanına yetki verilmesi" ve "bankaların yeniden sermayelendirilmeleri" şeklinde üç madde halinde milletvekillerinin onayına sunulacak. 
    
Önce daimi komitede tartışılacak olan tasarı, akşam saatlerinde 10 saat sürmesi beklenen meclis genel kurul toplantısında masaya yatırılacak ve oylanacak. 
    
Tasarının 300 sandalyeli Yunan parlamentosundan geçmesi ve yasalaşması için 120 milletvekilinin oyu yeterli olacak. 
    
Oylama öncesinde Başbakan Lukas Papadimos başkanlığındaki geçici işbirliği hükümetini oluşturan üç siyasi parti içinde tepkiler sürerken, PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi (ND) milletvekillerinin tasarıya ''evet'' oyu vermesinin, paketin onaylanması için yeterli olacağı belirtiliyor. 
    
Bu arada, hükümetin AB ve IMF'den yeni yardımı almak için uygulamak istediği kemer sıkma politikalarına itiraz eden işçi ve memur sendikaları bugün parlamento önünde büyük protesto gösterileri düzenleyecek. 
    
Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), yardım anlaşmasıyla ilgili yasa tasarısının Parlamentoda oylanacağı sırada Sintagma meydanında gösteri düzenleyeceğini açıklamıştı. 
    
Gösteriye katılmak üzere, ülkenin birçok yerinden çok sayıda kişi Atina'ya gelirken, olası taşkınlıklara karşı 5 binin üzerinde polisin görevlendirildiği öğrenildi.