Atina'ya cami için geri sayım

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya inşa edilecek cami için hazırlıklar devam ediyor

Atinaya cami için geri sayım
14 Mayıs 2013 Salı 17:17 tarihinde eklendi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya inşa edilecek cami için hazırlıklar devam ediyor. Yunanistan Eğitim, Yaşam Boyu Öğrenim ve Din İşleri Bakanlığı, Atina'nın Votanikos semtinde eski bir binadan dönüştürülerek inşa edilecek cami için harcanacak toplam 946 bin Euro'luk kaynağı eylül ayı sonuna kadar Kalkınma Bakanlığı'na 2 dilim halinde aktaracak.

Yunanistan hükümeti, başkent Atina'ya inşa edilecek cami için çalışmalarını sürdürüyor. Cami için geçen ay ihaleye çıkılmasının ardından bu defa inşa çalışmalarında kullanılacak yaklaşık 1 milyon Euro'luk kaynağın ödeme takvimi netleşti. Milli Eğitim Bakanı Konstantinos Arvanitopulos, parlamentoya gönderdiği yazıda, cami için harcanacak toplam 946 bin Euro'luk kaynağın bakanlığın "2013 Kamu Yatırımları Programı"nın onaylanmasının ardından aktarılacağını bildirdi. İki taksit halinde Kalkınma Bakanlığı'na tahsis edilecek 500 bin Euro'luk ilk ödenek, bu yılın ikinci 3 aylık döneminde, 446 bin Euro'dan oluşan son taksit ise bu yılın üçüncü 3 aylık döneminde serbest bırakılacak.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN TAM DESTEK

Öte yandan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos da parlamentoya gönderdiği bir yazı ile Atina'ya cami yapılmasına tam destek verdi. Avramopulos, hükümetin 'şeffaflık içinde, hiçbir amaca hizmet etme niyeti olmadan, yalnızca ulusal çıkarları ve Meclis'in onayladığı yasaları göz önünde bulundurarak cami inşasına devam edeceğini' duyurdu.

Cami inşa edilmesi konusunun uzun yıllardan bu yana devleti meşgul ettiğini ve en iyi çözümün bulunmaya çalışıldığını belirten Dışişleri Bakanı Avramopoulos, iç dengeler ve güvenliğin korunması çerçevesinde ilgili kararın hayata geçirileceğini vurguladı. Yunanistan'da bulunan Müslümanların öncelikli taleplerinden birinin Atina'ya cami yapılması olduğunu ifade eden Bakan Avramopulos, Atina'ya cami inşa edilmesinin ulusal çıkarlarına uygun olduğuna dikkat çekti. Avramopulos, 2011 tarihli ilgili yasanın 300 üyeli parlamentoda yapılan oylama sonucunda 198 "evet" ve 14 "hayır" ile kabul edildiğini hatırlattı.

Atina'nın Votanikos semtinde inşa edilecek cami 350 kişilik olacak. Çalışmaların önümüzdeki dönemde başlaması bekleniyor. 


CİHAN