Atiye'ye "Kemal Abi" torpili

Eurovision'da bu yıl Türkiye'yi temsil etmesi kararlaştırılan sanatçı Atiye için, 'Kemal Abi torpili' iddiası ortaya atıldı

18 Ekim 2011 Salı 09:04 tarihinde eklendi, 1.433 kez okundu.

Atiye’nin babası, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yakın dostu ve oğlu Abdullah Unakıtan’ın ticari ortağı…
 
Eurovision’da bu yıl Türkiye’yi temsil etmesi öngörülen sanatçı Atiye için, ‘’Kemal Abi torpili’’ iddiası ortaya atıldı. Atiye’nin babasının, Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın yakın dostu ve oğlu Abdullah Unakıtan’ın ticari ortağı ve askerlik arkadaşı olduğu, TRT tarafından Eurovision için seçilmesinde bu ilişkilerin de rol oynadığı öne sürülüyor. TRT yetkilileri ise, iddiayı kesinlikle yalanlayarak bu söylentilerin geçen yılki yarışma öncesi de gündeme geldiğini bildirdiler.
  
“Salla” şarkısıyla ünlenen ve ismi bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması için adının kesinleştiği belirtilen Atiye’nin babası Orhan Yılmaz, organik tarımla uğraşıyor. Baba Yılmaz, Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın çocuklarının sahibi olduğu ‘A.B Gıda’ firmasıyla da ticaret yapıyor. Ancak bu ticarette bazı sorunlar yaşandığı ve Orhan Yılmaz’ın Unakıtan’lara verdiği bir çekin, karşılıksız çıktığı da bildirildi.
 
‘’TORPİLİ OLSA BAKANLIKTAN DÜŞMEZDİ…’’
 
Bu iddia, geçen yılki Eurovison öncesi, Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu tarafından da dile getirildi. İddiaya inanmadığını belirten Semercioğlu ‘’Bu ülkedeki komplo teorileri alt alta yazılsa ciltler dolusu ansiklopedi olur. Kemal Bey'in torpili olsa bakanlıktan düşmezdi" diye yazdı.
 
Annesi Hollandalı, babası Türk olan Atiye, 22 Kasım 1988 yılında Almanya’nın Bremen şehrinde doğdu. Öğrenimini Bremen ve İzmir’de tamamladı. Türk müziğini, Soul notalarıyla birleştirerek farklı bir müzik ortaya çıkardı. 6 yaşında piyano derslerine başlayan Atiye, ’’Don’t Think’’ adlı parçası ile ünlendi. 2007’de Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" ödülünü aldı.

Gazeteport