Atletico Madrid 0-0 Barcelona

La Liga'da ilk iki sırada bulunan Atletico Madrid ile Barcelona kozlarını Vicente Calderon'da paylaştı.

12 Ocak 2014 Pazar 09:15 tarihinde eklendi, 1.068 kez okundu.

Karşılaşmayı kazanması halinde liderliğe yükselecek olan Arda Turan'lı Atletico Madrid, Barcelona ile 0-0 berabere kalarak bu şansı değerlendiremedi.

La Liga'nın 19. haftasında Atletico Madrid, Barcelona'yı konuk etti. Vicente Calderon'da oynanan karşılaşma 0-0 sona erdi. Atletico'da milli futbolcu Arda Turan 90 dakika forma giydi. Barcelona'da ise maça yedek kulübesinde başlayan Messi ikinci yarıda, Neymar ise 66. dakikada oyuna dahil oldu.

Karşılaşmaya Atletico Madrid baskılı başladı. Arda'nın sağ kanat çizgisinden ceza sahasına inip çıkardığı topu Barcelona defansı kornere attı. İlk dakikalarda rakip kalede gol arayan Madrid temsilcisi, sonuca gidemedi. İlerleyen dakikalarda oyuna ortak olan Barcelona, özellikle Pedro ile rakip kalede kendini göstermeye başladı.

Düşük tempoda geçen ilk yarının sonlarında da iki takım gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Barcelona, ikinci yarıda Lionel Messi'nin girmesiyle hücumda hareketlense de Atletico Madrid, oyunda dengeyi kurdu. İkinci yarının ilk dakikalarındaki Barça baskısını atlatan Atletico Madrid, 58. dakikada Diego Costa ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında topla buluşan Costa'nın sert şutu yandan auta gitti.

Maçın 78. dakikasında Madrid temsilcisi milli futbolcu Arda Turan'la gole çok yaklaştı. Ceza sahası yayı üzerinden topun gelişine vuran Arda Turan'ın şutu kaleci de kaldı.

Mücadelenin sonlarında Barcelona gol için rakip kaleye yüklense de tabelayı değiştirecek golü bulamadı ve karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da puanını 50'ye yükseltirken, Barcelona averajla liderliğini sürdürdü.


CİHAN