Atletico Madrid'de Reyes krizi

Atletico Madrid’in yıldız futbolcularından Jose Antonio Reyes’in öncelikle teknik direktör tercihi, daha sonra da grip olduğu gerekçesiyle son iki maçın kadrosuna alınmaması, İspanyol basınında tartışılmaya başlandı.

Atletico Madridde Reyes krizi
03 Kasım 2011 Perşembe 13:48 tarihinde eklendi, 13.512 kez okundu.

 

Atletico Madrid teknik direktörü Gregorio Manzano, "Reyes olayı diye bir şey yok" dese de, İspanyol basınına yansıyan takım içinde geçen konuşmalarda "Reyes’in çok hassas ve zor bir kişiliğe sahip olduğuna" vurgu yapıldı. Reyes, 27 Ekim’de deplasmandaki Athletic Bilbao maçında 57. dakikada oyundan alınınca, yedek kulübüsine giderken, Manzano’ya yönelik olarak "Annesini değiştirsin..." şeklinde hakaret içeren sözleriyle kameralara yakalanmıştı.
 
Geçtiğimiz Pazar ligdeki Zaragoza maçından sonra Atletico Madrid’in UEFA Avrupa Ligi’nde bu akşam Udinese’ye karşı oynayacağı maçın kadrosuna da alınmayan Reyes, antrenman yapmak için geldiği statta doktor kontrolünden geçtikten sonra grip olduğu belirtilerek evine dinlenmeye gönderildi.
 
Basın toplantısında kendisine yöneltilen 7 sorunun 4’ü Reyes hakkında olan Manzano, "Reyes’den en iyi formunu bekliyorum. Eğer bir futbolcu sportif anlamda iyi bir dönemden geçmiyorsa, takıma yardım etmek için hazır olan diğer arkadaşları var. Ben takımından en yüksek verimi almaya çalışıyorum. Her futbolcunun kendi kişiliği, tavrı var ve bir teknik direktör her birine farklı davranmalı ama kişisel olayların üzerinde her zaman takım için en yüksek verimin yollarını aramalı" şeklinde konuştu.
 
Bu arada geçtiğimiz yaz Galatasaray’dan gelen transfer teklifini kabul etmeyerek Atletico Madrid’de kalan Jose Antonio Reyes’in, sezon öncesi çok iyi bir dönem geçirdiği hatta UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında takımın en iyisi olduğu hatırlatılırken, daha sonra takıma dahil olan Falcao, Arda ve Diego gibi yeni yıldız transferlere uyum sağlayamadığı görüşü savunuluyor.