Atletico,Barcelona'nın peşinde

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 9. haftasında Atletico Madrid, sahasında Osasuna'yı 3-1 yenerek, lider Barcelona'yı takibini sürdürdü.

Atletico,Barcelonanın peşinde
28 Ekim 2012 Pazar 23:10 tarihinde eklendi.

Vicente Calderon Stadı'nda oynanan maçta, Atletico Madrid'in gollerini 31. dakikada Miranda, 35. dakikada Raul Garcia ve 73. dakikada Falcao atarken, Osasuna'nın tek golünü 42. dakikada Lamah kaydetti. Atletico, lig sonuncusu Osasuna'ya karşı maçın başından sonuna kadar üstün oynayan taraf oldu. 

     
Atletico Madrid'deki milli futbolculardan Emre Belözoğlu ilk 11'de sahaya çıkıp, 56. dakikada yerini Adrian'a bıraktı. Sakatlıktan yeni kurtulan ve teknik direktör Diego Simeone tarafından riske atılmayıp, yedek kulübesinde bekletilen Arda Turan ise 61. dakikada Raul Garcia'nın yerine oyuna dahil oldu. 
     
La Liga'da Levante karşısında 1-1 berabere kaldığı ilk hafta sonrasında tüm maçlarını kazanan ve Barcelona ile ligin namağlup iki takımından biri olan Atletico Madrid, Diego Simeone'nin teknik direktörlüğünde son 22 maçtır yenilmedi. 
     
Son yenilgisini geçen sezon 11 Nisan'da, Real Madrid (4-1) karşısında alan Atletico Madrid, bu zamana kadar oynadığı La Liga, Avrupa Ligi ve Avrupa Süper Kupası maçları sonrasında 19 galibiyet, 3 beraberlik istatistiğiyle kulüp tarihinde en uzun süredir yenilmeme rekoruna imza attı. 
     
Bu arada, La Liga'nın 9. haftası sonunda, deplasmanda Rayo Vallecano'yu 5-0 yenen Barcelona, 25 puanla liderliğini sürdürürken, aynı puanda olan Atletico Madrid averajla 2. sırada yer aldı. 
     
Atletico Madrid, La Liga'nın 10. haftasında 3 Kasım'da deplasmanda Valencia ile karşılaşacak.