Atletizm Şampiyonasını kaptırdık

Avrupa Atletizm Birliği (EEA), 2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın, Amsterdam’ın ev sahipliğinde yapılmasına karar verdi.

Atletizm Şampiyonasını kaptırdık
04 Kasım 2011 Cuma 15:29 tarihinde eklendi.

 

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de toplanan EAA Konseyi, yapılan oylama sonucunda organizasyona, İstanbul ve Split (Hırvatistan) ile birlikte talip olan Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ı uygun buldu.
 
Aday kentlerin sunumlarının ardından yapılan gizli oylamada Amsterdam, konsey üyeleri tarafından şampiyonayı düzenleyecek ülke olarak belirlendi.
 
Konsey toplantısına Türkiye’den, Atletizm Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Can Korkmazoğlu, EAA Konsey Üyesi Salih Münir Yaraş, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Ergüder Uzun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Organizasyon Müdürü Veli Ozan Çakır ve Şampiyona Tanıtım ve Pazarlama Direktörü Hilmi Umut Turunçoğlu katıldı.
 
Konsey üyelerinin kararını açıklayan EAA Başkanı Hansjorg Wirz, "Atletizm ve diğer sporlarda olduğu gibi her zaman bir sonraki yarış vardır" diyerek, İstanbul ile Split’ten ileriki yıllarda da aday olmalarını beklediklerini söyledi.
 
Türk yetkililer de kararın ardından yaptıkları açıklamalarda, çok iyi hazırlandıklarını, tanıtımların çok iyi yapıldığını söylediler.
 
Organizasyon İstanbul’a verilseydi, yarışmalar Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacaktı...