ATM fareleri yakalandı

Uşak'ta, ATM üzerinden vatandaşların bilgilerini çeşitli yöntemlerle kopyalayıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen ikisi kadın 8 kişilik şebeke çökertildi.

ATM fareleri yakalandı
15 Kasım 2014 Cumartesi 23:04 tarihinde eklendi.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yapılan operasyonda, banka ATM'leri üzerinden vatandaşların kredi ve bankamatik kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 8 kişilik şebeke çökertildi.

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Denizli, İzmir, Mersin, Bursa ve Uşak illerinde banka ATM'lerinde 18 dolandırıcılık olayını gerçekleştiren ikisi kadın 50 ayrı suçtan sabıkası bulunan M.D. (34) ve iki ayrı suçtan sabıkalı 51 yaşındaki K.D. ile 33 suç kaydı bulunan L.D. (39), 4 suçtan aranan 52 suç kaydı bulunan K.B. (28), 26 suç kaydı bulunan H.T. (39), 16 suçtan kaydı bulunan O.H.Y. (24), 5 suç kaydı bulunan H.Ö.D. (33) ve 7 suç kaydı bulunan Ö.Y. (40) isimli 8 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 35 kart kopyalama yarayan 'papağan' ismiyle tabir edilen aparat, 6 ATM'lerde şifre elde etmeye yarayan kamera düzeneği, 47 kart kopyalamada kullanılan mikro ses kaydedici, 23 değişik bankalara ait bankamatik kartları, 66 promosyon manyetik şeritli kart, 23 ses kristali, 2 kart okuyucu ve yazıcı, 12 plastik ATM aparatı, 7 notebook, 44 cep telefonu, 66 cep telefonu bataryası ve 400 gram esrar ele geçirildi. 6 aylık takibin ardından yakalanan 8 kişilik şebekenin yurt dışı bağlantılarının da olduğu, soruşturmanın geniş kapsamlı devam ettiği öğrenildi. 
 
Gözaltına alınan 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli hırsızlık yapmak, suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçlaması ile Uşak Adliyesi'ne sevk edildi.

DHA