ATO’da seçim belirsizliği sona erdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Adana Ticaret Odası’nın (ATO) ‘Emlakçılar Meslek Komitesi’ yle ilgili yapılan itirazı reddetti. YSK kararına göre, Şaban Baş’a karşı seçimi 1 oy farkla kazanan Atila Menevşe’nin başkanlığı kesinleşti.

ATOda seçim belirsizliği sona erdi
28 Mayıs 2013 Salı 22:39 tarihinde eklendi.
ATO binasında geçtiğimiz 18 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde, Atilla Menevşe, Şaban Baş ve Fatih Köylü yönetim kurulu başkanlığı için çekişti.

Sandık başına giden 108 meclis üyesi, yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, Meclis Başkanı, 2 başkan yardımcısı ile 2 katip üye, 23 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel kurul delegesi ve oda disiplin kurulu üyelerini seçmek için oy kullandı. Seçimde Atila Menevşe 52 oy alırken, Şaban Baş 51 oyda kaldı. Fatih Köylü'ye 3 oy çıktı, 2 oy ise boş olarak kayıtlara geçti.

Ancak Atilla Menevşe'nin beyaz listesinden seçime giren Ayhan Barut, Ömer Küpeli, Ümit Onatça, Gürsel Tanrıver ve Cemal Akın blok listeden seçilemezken, bu kişilerin yerine Şaban Baş'ın listesinden Yücel Bayram, Zübeyt Şendur, Emine Nargile, Muzaffer Emin Yumuşak ve Şahin Güneşer yönetim kuruluna girdi. ATO Meclisi Başkanlığı’na da işadamı Tarkan Kulak seçildi. 
 
YSK ONADI
 
Seçimlerin ardından başkan adaylarından Şaban Baş, 1 oy farkla kaybettiği seçime Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nda ‘yetki belgesiz oy kullanıldığı’ gerekçesiyle itiraz etti.

Sırasıyla İlçe ve İl Seçim Kurulları’na yapılan itirazın ardından ‘ATO Emlakçılar Meslek Komitesi’ seçiminde oy kullanan kişilerden yetki belgesi toplanmadığı gerekçesiyle YSK’ya da itiraz başvurusu yapıldı. İtirazı değerlendiren YSK da ‘ret’ kararı vererek ATO seçimlerini onadı. ATO’nun yeni Başkanı Atila Menevşe mutlu olduklarını belirterek ATO’ye ve Adana’ya hizmet için çalışacaklarını anlattı.

DHA