ATO'dan yerli üretim ve tüketim çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, üretim ve tüketimde ''yerli ürün'' çağrısında bulunarak, ''Üretim ve tüketim yerli olsun, Türkiye büyüsün'' dedi.

ATOdan yerli üretim ve tüketim çağrısı
24 Eylül 2012 Pazartesi 11:32 tarihinde eklendi.

 

ATO Başkanı Bezci, yazılı açıklamasında, yerli ürünlerin hemen hemen tüm sektörlerde kaliteyi yakaladığını belirterek, üretim ve tüketim ürünlerinde tercihlerin yerliden yana kullanılması gerektiğini ifade etti. 
     
Türk sanayicisinin artık dünyanın önde gelen üreticileriyle yarışır duruma geldiğini kaydeden Bezci, tüm sektörlerde kalite ve güven unsurunu ön planda tutan üreticilerin, dünya pazarındaki önünü açmak için tüketicilerin de seçici olması gerektiğine işaret etti. Bezci, ''Muadil ürünler arasında ithal olanı değil de yerli olanı seçmek ülke ekonomisine katkı sağlamanın yapı taşı olacaktır. Bu bilinçle hareket eden tüketici yerli üreticiyi desteklemiş, teşvik etmiş ve motive etmiş olacaktır'' dedi. 
     
Son yıllarda Ankara'da yerli üretimin zirve yaptığını ve tüketicinin güvenini kazanmış birçok markanın Ankaralı olduğunu anlatan Bezci, şunları kaydetti: 
     
''Ankara geçmişte bürokrasi kenti, gri kent, kravatlı kent, En-kara gibi önyargılı yakıştırmalarla anıldı. Bunların artık geçmişte kaldığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Ticaretiyle, sanayisiyle ve tüketim bilinciyle Ankara, yerli yatırımın lider kentlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ankaralı artık üretmekten ve tüketmekten korkmuyor. 'Dünya piyasasında ben de varım' diyor. Borsada işlem gören Ankaralı şirketlerin son yıllarda ciddi bir yükseliş göstermesi de bunun en önemli kanıtıdır. Sanayi üretim endeksindeki yükseliş analizlerine baktığınızda Ankara'nın büyümeye büyük katkısı olduğunu göreceksiniz. Bu manada tüm kesimleri yerli üretime ve büyük ivme kazanmış Ankaralı yatırımcılara destek olmaya davet ediyorum.''