ATV ve Sabah satıldı!

Yıllardır "ha satıldı, ha satılacak" denilen, ardı arkası bir türlü kesilmeyen satış dedikodularının ardından nihayet satış tamamlandı.

ATV ve Sabah satıldı!
12 Nisan 2013 Cuma 09:47 tarihinde eklendi, 1.267 kez okundu.

 

Geçen yıldan beri görüşmeleri devam eden ve bu yılın ilk aylarında medya kulislerinde açıktan açığa konuşulan "ATV satılıyor" söylentilerinde sona gelindi.
 
ATV TURNER GRUBU'NA SATILDI
 
Çalık Grubu, uzun süredir devam eden görüşmelerin ardından teknik detaylarda da anlaşmaya varılarak ATV'yi Amerikalı Turner Gruba satıyor.
 
TNT TÜRKİYE KAPANMIŞTI
 
Aynı grup, Türkiye'deki medya faaliyetlerinde ümit bağladığı TNT serüveninde hayal kırıklığına uğramış ve kanal 4 yıllık yayın hayatının ardından kapanmıştı.
 
Gözünü bu kez ATV'ye diken Turner, yaklaşık bir yıldır Çalık Grubu ile görüşmeler yapıyordu. Çalık Grubu da ATV'yi satacağının işaretlerini vermiş ve kanalı Turkuvaz Medya'nın dışına çıkararak yeni bir şirket bünyesine taşımıştı.
 
ÇALIK ATV-SABAH'I TMSF'DEN ALMIŞTI
 
Aralık 2007'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Sabah-atv ihalesini 1.1 milyar dolarla Çalık Grubu'nun şirketi olan Turkuvaz kazanmış ve devir Nisan 2008'de gerçekleşmişti