Audi, Brezilya'da fabrika kuracak

Audi Dünya Başkanı Rupert Stadler, dün Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile yaptığı görüşmeden sonra firmanın kararını açıkladı.

Audi, Brezilyada fabrika kuracak
18 Eylül 2013 Çarşamba 17:42 tarihinde eklendi.

Alman otomotiv firması Audi, Brezilya'ya açılma kararı aldı. Yaklaşık 250 milyon dolar yatırımla Parana bölgesinde fabrika kuracaklarını bildiren Audi Dünya Başkanı Rupert Stadler, dün Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile yaptığı görüşmeden sonra firmanın kararını açıkladı.

Brezilya'nın gelişen ve sağlam bir ekonomik yapıya sahip olduğunu belirten Audi Başkanı, yatırımların kendilerine kısa süre içinde geri döneceğini ifade etti. Lüks otomotiv pastasının Brezilya'da henüz küçük olduğunu ancak hızlı bir şekilde gelişeceğini öngören Stadler, 2015 yılından itibaren A3 ve Q3 modellerinin montajının Brezilya'da yapılacağını söyledi.

Başkan Rousseff ile yaptığı görüşmeden son derece memnun olduğunu ifade eden Stadler, Audi olarak BRICS ülkelerine açılma öncelikleri olduğunu ve büyük yatırımlarla Brezilya'ya geri dönmenin karlı bir iş olacağını sözlerine ekledi.

Brezilya hükümetinin montaj yapan otomotiv firmalarına yönelik teşvik programı vesilesiyle bugüne kadar Audi ile birlikte 9 firma yatırım yapma kararı aldı. Aralarında BMW, Mercedes-Benz ve Land Rover gibi birinci sınıf üreticilerin de bulunduğu firmalar, yüzde 30'a varan vergi indiriminden faydalanıyorlar.


CİHAN