AutoShow 2013 kapılarını açtı

AFT Fuarcılık tarafından 2 yıl aradan sonra Antalya AutoShow 2013 (Otomobil, Ticari Araçlar, Yan Sanayi ve Aksesuarları) Fuarı, Expo Center'da düzenlenen törenle açıldı.

AutoShow 2013 kapılarını açtı
09 Eylül 2013 Pazartesi 13:40 tarihinde eklendi, 3.225 kez okundu.
Birçok ünlü markanın en yeni modelleri ve klasik otomobillerin sergilendiği fuarda, bu yıl ilk defa pozitif ayrımcılık düşüncesi ile kadınlardan giriş ücreti alınmıyor. Birçok markanın yeni modelleri Türkiye'de ilk kez bu fuarda sergileniyor.
 
Fuarın açılışına Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Sadak, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce katıldı. 
 
Antalya'nın otomotiv ve ticari araç sıralamasında ön sıralardaki yerini korumaya devam ettiğini belirten AFT Fuarcılık Genel Koordinatörü Fuat Aktaş, bu fuara başlarken hedeflerini İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci en büyük ve kapsamlı otomotiv fuarı olarak belirlediklerini, bir dahaki fuarda bu hedeflerine ulaşmış olacaklarını söyledi. 
 
Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce ise Antalya'nın Türkiye otomotiv sektöründe ilk 5 il arasında olduğunu ve büyümesini sürdürdüğünü açıkladı. Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ise hükümetin eski araçların yenilenmesine ilişkin çalışmalarından bahsetti.
 
EMNİYET KEMERİ SİMÜLATÖRÜ
 
Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nce açılan stantta, Türkiye'de ilk defa emniyet kemeri simülatörü Antalya AutoShow Fuarı'nda sergileniyor. Fuarda Milletvekili Badak ve bazı protokol üyeleri de simülatör araca binerek, takla atan bir araçta emniyet kemerinin koruyuculuğunu bizzat test etti. Trafik Şube Müdürlüğü'nün standında trafik konusunda eğitim, bilgilendirme ve Yaya Öncelikli İl Antalya projesi de ziyaretçilere tanıtılıyor. 
 
KLASİK OTOMOBİLLER
 
Fuarın en renkli bölümlerinden birini de Antalya Klasik Otomobil Kulübü'nün standı oluşturuyor. Orijinalinin aynısı ve Türkiye'de sınırlı sayıda bulunan çok özel klasik otomobiller fuar süresince otomobil tutkunları tarafından görülebilecek. Fuar, 15 Eylül tarihinde sona erecek.
 
FUARDA KİMLER VAR
 
Antoto A.Ş. (Man), Bakırcılar Otomotiv (Toyota), Başaran Otomotiv (Audi, Seat, Volkswagen), Bilaller Otomotiv (Fiat, Ford), Çağ Otomotiv (Skoda), Esay Otomotiv (Toyota), Gün-Las Otomotiv (Citroen), Gün-Las Otomotiv (Iveco) Haşim Balaban Otomotiv (Peugeot), Hastalya Otomotiv (Mercedes), Hastalya Otomotiv (Mercedes, Kamyon, Otobüs, HTA), Kırmızıtaş Otomotiv (Nissan, Kia), Otokoç A.Ş. (Ford), Otokoç A.Ş. - Birmot (Fiat), ABT (Açı Bilişim Telekomünikasyon), Drn Ajans (İncity), ORM Medya, Güney Elektrik (Neon), Falezler Reklam (Female, XL), Karmi Tour, Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Topluluğu, Vostalya, AKOK (Antalya Klasik Otomobil Kulübü), Işıldar Şirketler Grubu (Apachi motor), Günlas Kasa (Frigorifik kasa), Antalya Emniyet Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü, Aksanat resim galerisi, Antalya Yaşam Hastanesi.