Avea’dan yeni akıllı telefon: inTouch 2

Avea, kendi markasını taşıyan ikinci akıllı telefonu Avea inTouch 2’yi vitrine çıkardı.

Aveadan yeni akıllı telefon: inTouch 2
06 Mayıs 2013 Pazartesi 17:34 tarihinde eklendi, 1.524 kez okundu.

 

Cihazın; 2, 4 inç ekranı, 1 GHz işlemcisi, 5 MP kamerası ile 3 boyutlu tema ve ön yüklemeli uygulamaları bulunuyor. Tarifeye ek ayda 1 TL’den başlayan fiyatlarla veya peşin 449 TL‘ye satışa sunulacak olan akıllı telefonun kullanıcılarına Avea Bulutt Servisi’nden 12 ay boyunca 4 GB saklama alanı da hediye edilecek
 
4 inç Avea inTouch 2 Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ve Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk’ün katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı. 
 
Hedeflerini  ‘cep telefonu bulunanları akıllı telefon kullanımına yöneltmek’ olarak açıklayan Avea CEO’su Erkan Akdemir şunları ifade etti:
 
“2012’de en çok iletişim yatırımı yaptığımız konulardan biri akıllı telefonlardı. Aynı şekilde bilgi teknolojilerinde de ciddi bir yatırım yaptık. Her kampanyalı telefonu 4 ayrı alternatifle; ihtiyaçlarına uygun olanı rahatça bulabilmeleri için Akıllı Telefon Seç platformumuzla müşterilerimizin beğenisine sunduk. 2013’te de benzer şekilde yatırımlarımıza devam ederek; sektörümüzde en akıllı teklifleri sunmaya devam ettik ve yüzde 27 akıllı telefon penetrasyon oranını bulduk. Bu rakam geçen seneye göre 8 puanlık bir artış, yani tam 1.300.000 adet daha fazla akıllı telefon kullanıcısı demek. 2013 birinci çeyrek sonu itibariyle 3 milyon 700 binden fazla Avea müşterisi; artan kalitemizle beraber süratli 3G internetin de tadını çıkarıyor.  Yine aynı amaçla 6 ay evvel kendi markamız ile ilk akıllı telefonumuz; Avea inTouch’ı müşterilerimize buluşturmuştuk. Avea inTouch’a olan ilgi, tahminlerimizi aştı. Avea inTouch sadece bizim değil, pek çok kullanıcının da ilk göz ağrısı oldu. Kısa sürede tükenen bu ürünümüzden cesaret alarak ve müşterilerimizin geri bildirimlerinden de dersler çıkartarak tanıtımının hemen ardından yepyeni bir akıllı telefon için çalışmalarımızı başlatmıştık. Bugün 6 aylık çalışmamızın meyvesi olan yeni Avea inTouch 2 ’yi sizlerle tanıştırmak için buradayız. Akıllı telefona ilk dokunuşun en akıllıcası ‘Avea inTouch 2’ olacak ve ‘Avea inTouch 2’ ile tüm beklentilere yanıt vereceğiz.”
 
Akıllı cihazlara yönelimin arttığını aktaran  Akdemir, şöyle devam etti:
 
“Son 10 senede 3G’nin hayatımıza girmesiyle akıllı cihazların önemi de arttı. Dünyada cihaz satış adetleri son çeyrekte, yüzde 4 artış elde edip 419 milyona ulaştı. Akılı cep telefonu satış adetleri ise yüzde 42 artış elde edip 216 milyon adet oldu. Toplamda akıllı cep telefonu satışlarındaki oran ise yüzde 52’ye kadar çıktı. Ülkemizde de bu trend kaçınılmaz olarak artarak devam edecek. Geçtiğimiz  seneye baktığımızda; Türkiye’de 1 milyon 240 bin bebek dünyaya gelmiş. Satılan akıllı telefon sayısı yani akıllı dünyaya doğan müşteri sayısı ise 5,5 milyon yani tam 4,5 katı. Ayrıca akıllı telefon her yaş grubunun ilgi odağı.  55 yaş üstü müşterilerimiz toplam akıllı telefonlu müşterilerimizin yüzde 7’sini oluşturuyor. Ama en önemlisi 2012’ye göre en büyük artışı da bu grupta görmemiz. Diğer yandan 35 yaş altı müşterilerimiz akıllı telefonlu müşterilerimiz arasında yüzde 51’lik bir payı var. 2013  birinci çeyrek dönemi itibariyle, hızlı mobil internet ve akıllı telefon kullanımı birlikteliğiyle Türkiye’de cepten internet kullanan insan sayısı, 2011’e göre iki kattan daha fazla artarak 10 milyonu aştı. Benzer şekilde, tüketilen mobil data da yüzde 124 artarak 69 bin terra byte yani 15 milyon DVD kapasitesine denk bir büyüklüğe erişti. Türkiye’de de cep telefonu kullanan herkesin, bulunduğu kategoride ‘daha akıllısını ve daha iyisini’ hak ettiğine inanıyoruz. Avea inTouch 2 bu beklentiye yanıt verecek.”.
 
Avea Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk de ”İlk akıllı telefonumuz Avea inTouch kullanıcılarının yüzde 80‘ine ilk akıllı telefon deneyimini, yüzde 60‘ına ise ilk 3G deneyimini yaşattı. İnternet kullanım oranında ise yüzde 500 artış yakaladık. Hem fiyat, hem de sahip olduğu özellikler açısından bir akıllı telefondan beklenen herşey ve fazlası Avea inTouch 2’de var. Avea inTouch 2 ile  akıllı telefon deneyiminde yepyeni bir dönem başlatıyoruz. Avea inTouch 2’nin tercih edilme sebebi sadece fiyatı olmayacak, teknik özellikleriyle de sınıfının ‘En’ iyisi. Avea inTouch 2, akıllı telefonda hem iyisi olsun hem uygunu olsun diyenlerin ikilemine son verecek“. dedi.