AVM'leri soyan şüpheli yakalandı

İzmir polisi tarafından düzenlenen operasyonda, alışveriş merkezlerinden (AVM) hırsızlık yaptığı belirlenen ve 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan E.Y. (46) yakalandı.

19 Mart 2013 Salı 20:19 tarihinde eklendi.

 

 
Aydın’ın Didim ilçesinde bir AVM’de hırsızlık yapılması olayı ile ilgili soruşturmayı yürüten Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlının İzmir’de yaşadığını belirleyerek durumu İzmir emniyetine bildirdi. Savcılığın talimatıyla harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.
 
Bu sırada Narlıdere’de bulunan bir AVM’den hırsızlık olayı yaşandı. Bbir kişi çeşitli ürünleri AVM’den çıkarıp çalmak isterken iş yeri sahibi tarafından fark edildi. Zanlı, fark edilmesi üzerine çalmak istediği ürünleri bırakarak kaçtı. İş yeri sahibi daha sonra fotoğraflardan şüpheliyi teşhis etti.
 
Şüphelinin E.Y. olduğundan emin olan ekipler, bir otomobil kiraladığını ve otomobili teslim etmek için oto kiralama iş yerine geri geleceğini belirledi. Burada beklemeye başlayan polis, E.Y.’yi aracı teslim etmeye gelince yakaladı. 
 
Polis, geriye dönük yaptığı incelemede E.Y.’nin, Güzelyalı semtinde bulunan bir AVM’den hırsızlık yapılması olayını gerçekleştiren kişi olduğunu belirledi. Hakkında hırsızlık suçundan 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Y., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

CİHAN