AVM'nin istinat duvarı çöktü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde şiddetli yağmur sonrası yeni yapılan bir AVM'nin istinat duvarı çöktü.

AVMnin istinat duvarı çöktü
26 Kasım 2013 Salı 21:11 tarihinde eklendi.

İlçede iki gündür yağmur etkili oluyor. Yağışların etkisiyle akşam saatlerinde Akçay Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin istinat duvarı kısmen çöktü. İstinat duvarının çökmesiyle AVM yürüyüş yolu ve kaldırımın yarısını içine alan yaklaşık 50 metrelik uzunlukta bir çukur oluştu.

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Esengül Altınöz, sabah yapılacak teknik incelemeye göre Akçay Caddesi'nin trafiğe önlem amaçlı kapatılacağını belirtti. Altınöz, şimdilik şerit çekilerek güvenliğin sağlandığını, sabaha kadar bölgede nöbetçi zabıta bulunduracaklarını kaydetti.

Edremit Belediyesi İtfaiye Grup Amiri Ramazan Gezer de ''Gördüğünüz gibi istinat duvarı çöktü, biz de gerekli emniyet tedbirlerini aldık, şu an dört personelle müdahale etmekteyiz. Çevredeki güvenlik kameralarından kaldırımda yürüyen var mı yok mu onun araştırmasını yapmaktayız. Çöken istinat duvarının AVM için risk taşıdığını zannetmiyorum, binanın taşıyıcı kolonları değil, yan tarafını kapatmak için atılmış bir beton bu, bunun binaya herhangi bir zararı yok.'' açıklamasında bulundu.

İlçe girişinde 2011 yılında tamamlanan, ancak boş olan AVM'de yaklaşık 50'ye yakın iş yeri, bir sinema ve bir banka yeri bulunuyor. Yağmur nedeniyle kaldırımdan kimsenin geçmemesi ve karşısında bulunan Endüstri Meslek Lisesi'nin dağılış saati sonrası olayın meydana gelmesinin muhtemel bir faciayı engellediği belirtiliyor.


CİHAN