Avrupa derbisi Fener'in

Turkish Airlines Euroleague 4. haftasında oynanan Türk derbisinde Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 103 - 87 mağlup etti.

Avrupa derbisi Fenerin
28 Ekim 2016 Cuma 23:33 tarihinde eklendi.
Bu sonuçla Fenerbahçe 4. galibiyetini elde ederken, Galatasaray Odeabank, 4. mağlubiyetini aldı.
 
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Daniel Hierrezuelo (İspanya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Jakub Zamojski (Polonya)
Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 10, Göksenin Köksal 2, Micov 13, Daye 16, Tyus 8, Dentmon 14, Thompson 2, Schilb, Diebler, Pleiss 7, Preldzic, Smith 15
Fenerbahçe: Sloukas 24, Ali Muhammed 22, Datome 13, Antic 2, Udoh 21, Vesely 12, Nunnualy 4, Kalinic 5, Barış Hersek
1. Periyot: 19-22
Devre: 41-48
3. Periyot: 64-70
 
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman: "Fenerbahçe'yi kutluyorum. Fizik güç olarak pota altında çok ezildik"
 
Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic: "Tüm oyunculardan çok büyük katkı aldık"
 
Turkish Airlines Euroleague 4. haftasında sahasında Fenerbahçe'ye 103-87 yenilen Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin
Ataman, maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Ataman, Fenerbahçe'nin, THY Avrupa Ligi'nin şampiyonluk adayı olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, "Fenerbahçe'yi kutluyorum. Fizik güç olarak pota altında çok ezildik. Fenerbahçe, ciddi bir üstünlük sağladı. Çok iyi oynadılar. Udoh ve Vesely, 17 hücum ribaunduyla oynadı. Sloukas takımını bir orkestra gibi yönetti. Hem çok yüzdeli attı hem de savunma dengemizi tamamen bozdu" dedi.
Ergin Ataman, mücadeleye sert savunmayla başladıklarını ama üst üste yedikleri iki üç sayılık basketle Fenerbahçe'nin maça ortak olduğunu belirterek, "Savunma sertliğini kaybedince oyun üstünlüğünü Fenerbahçe'ye kaptırdık. Fenerbahçe maçı hak ederek kazandı. Bazı oyuncularımızın savunma sertliğini başaramadıklarını görüyoruz. Böyle olunca, bu seviyedeki takımlara karşı direncimiz kırılıyor. Normal sonuç. Fenerbahçe güç dengesi olarak bizden çok daha üstün bir takım" diye konuştu.
Pota altında çok büyük zaaf yaşadıklarını dile getiren Ataman, "Hücumda sorunumuz yok ama savunmada, özellikle pota altı savunmasında çok ciddi zaaflar yaşadık. Sinan Güler'i ayağı burkulduğu ve bu sebeple temposu düştüğü için son periyotta oynatamadık. Aslında baktığımız zaman bu oynadığımız 4 maç içinde bizim kaybımız Kızılyıldız maçı diyebiliriz. Sonuçta, geçen senenin iki finalistiyle oynadık. Bu iki mağlubiyet olabilirdi ama 100 sayı yiyerek olmamalıydı. Oyuncuların karakterlerini değiştirmek kolay değil. Fenerbahçe'nin uzunları fizik güç olarak çok üstümüzde" şeklinde konuştu.
FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, çok iyi bir maç oynadıklarını ifade ederek, "İlk defa THY Avrupa Ligi'nde aynı haftada 2 maç oynadık. Zalgris maçından sonra takımı en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Bu akşam çok iyi oynadığımıza inanıyorum. İniş çıkışlar çok normal." dedi.
Galatasaray'ın inanılmaz bir taraftarı olduğunu ve takımlarını çok iyi desteklediklerini vurgulayan Obradovic, "Tüm oyunculardan çok büyük katkı aldık. Özellikle Kalinic'e teşekkür ediyorum. Zalgris maçında sakatlandı ve buna rağmen oynamak istediğini söyledi. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve insanlar bunun farkına varıyor. Oyuncularımdan hep bunu istiyorum. Biz elimizden geleni yapalım sonuçlar önemli değil. İlk saniyeden son saniyeye kadar savaşıyoruz çünkü kalbimizde Fenerbahçe aşkı var" diye konuştu.