Avrupa Gazeteciler Federasyonundan kınama

Avrupa Gazeteciler Federasyonu, PKK terör örgütünün Zaman gazetesinin Paris ve Köln bürolarına saldırısını kınadı.

17 Şubat 2012 Cuma 19:05 tarihinde eklendi.

Federasyon Başkanı Arne Konig, yazılı açıklamasında, ''Paris ve Köln'deki Zaman bürolarına yönelik şiddet, gazeteciliğe ve basın özgürlüğüne yeni bir müessif saldırıdır'' dedi. 
    
Avrupa genelinde medya kuruluşları ve basın mensuplarını hedef alan saldırı ve tehdit olaylarında son dönemde yaşanan artışın alarm verici olduğunu ve kınanması gerektiğini vurgulayan König, Fransız ve Alman makamlarına basın ve ifade özgürlüğü adına Zaman gazetesi ve çalışanlarının güvenliğini sağlama, saldırganları yargı önüne çıkarma çağrısında bulundu. 
    
Zaman gazetesini hedef alan saldırılar, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dünya Miyatojiç tarafından da kınandı. 
    
AGİT'ten yapılan açıklamada, ''Zaman bürolarına saldırılar sadece doğrudan etkilenenlerde korku yaratmanın yanında yaptıkları haberler nedeniyle gazetecileri susturma girişimi olarak basın özgürlüğüne zarar veriyor'' denildi. 
    
Zaman gazetesinin Paris bürosuna dün düzenlenen saldırıda, maskeli 10 kadar saldırgan çalışanları tehdit etmiş ve büroya hasar vermişti. 
    
Önceki gün gazetenin Köln bürosunu hedef alan molotofkokteylli saldırıda ise maddi hasar meydana gelmiş, olayın ardından Alman polisi 2 zanlıyı gözaltına almıştı.