Avrupa Gençler Şampiyonası Portekiz'de başlıyor

Karatede 2014 yılının ilk büyük uluslararası organizasyonu Avrupa Ümit ve Gençler Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası, Portekiz’de başlıyor. 41.’si yapılacak organizasyonda Genç Milli Takımı'nın hedefi, Konya’daki başarıyı tekrarlamak.

06 Şubat 2014 Perşembe 19:45 tarihinde eklendi.

Avrupa’da yılık ilk uluslararası mücadelesi Portekiz’de başlıyor. Lizbon kentinin ev sahipliği yapacağı 41. Avrupa Ümit ve Gençler Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası’nda kıtanın dört bir yanından gelen genç sporcular, madalya mücadelesi verecek. 7-9 Şubat günlerinde düzenlenecek müsabakalarda Milli Takım, 15 kız, 19 erkek sporcu ile yer alıyor.

Meo Arena’da üç gün sürecek müsabakalar ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde yapılacak. 41.’si yapılacak organizasyonda ferdi katada altı, kumitede 23; takım kata da ise dört olmak üzere 33 dalda madalya dağıtılacak. Şampiyonanın açılış seremonisi ise 8 Şubat Cumartesi günü, saat 12.30’da yapılacak.

İstanbul ve Düzce’de yaptığı 15 günlük kampın ardından 3 Şubat’ta Portekiz’e giden Genç Milli Takım'da moraller oldukça yüksek. 2013 Konya’da kazandığı 11’i altın, 18 madalya ile Meo Arena’da gözlerin üzerinde olacağı milliler, aynı başarıyı tekrarlamak istiyor.

BAŞKAN DA PORTEKİZ’E GİTTİ

Portekiz’deki şampiyonada genç karatecileri yalnız bırakmak istemeyen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, geçtiğimiz ay ayağından operasyon geçirmesine rağmen bugün Portekiz’e gitti.

Başkan Delihasan’ın yanı sıra Genel Sekreter Erdoğan Akkaya, Yönetim Kurulu üyeleri Cesur Kılıç ve Meydan Kobaş da Lizbon kafilemizde yer alıyor.

1992’nin ardından ikinci kez Portekiz’in ev sahipliği yapacağı Avrupa Ümit ve Gençler Şampiyonası, 21 Yaş Kupası’nda sporcularımızın dışında hakemlerimiz de görev yapacak. TKF Merkez Hakem Kurulu Ahmet Şan’ın da yer aldığı hakem kafilesinde 12 kişi bulunuyor.


CİHAN