"Avrupa kupalarına katılmak için geldim"

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum kulübün resmi televizyonu BursasporTV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa kupalarına katılmak için geldim
19 Ağustos 2013 Pazartesi 20:13 tarihinde eklendi.
Daum, Bursaspor'a Avrupa Kupaları'na katılmak için geldiğini söyledi. Bursa'yı daha önceden de tanıdığını söyleyerek sözlerine başlayan tecrübeli teknik adam, "Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Bursaspor'da bulunmaktan da mutluyum. Mükemmel taraftarları var. Onlarla birlikte çok iyi şeyler yapmaya geldik. Yönetimimiz bize çok iyi bir takım teslim etti. Takımı gördüm. Onlar Bursaspor için her şeyini verecektir. Çalıştığımız zaman da bunların karşılığını alacağız" dedi. 
 
"YABANCILAR KALİTELİ"
 
Yabancı transferlerin hepsinin kaliteli futbolcular olduğunu belirten Daum şöyle konuştu:
 
"Yabancıların hepsi kaliteli transferler. Bunların içinde Frey de çok tecrübeli bir kalecimiz. Civelli golü kendi kalemize attı. Fakat bütün maça bakıldığında hatasız oynadı. Herşeyini ortaya koydu. O gol çok kötü oldu. Onun açısından ve bizim açımızdan. Genel olarak maça baktığınızda bariz hatalar yapmadık. Taiwo Türkiye'nin en iyi sol beki olabilir.

Çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Şamil, garanti oynayan ve çok iyi organize edebilen bir oyuncu. Takım görevini çok iyi yerine getiren bir futbolcumuz. Orta sahada çok konuşuyor ve iyi organize ediyor. Bu yönleri artı. Yasin'i ise çok fazla göremedik. İdmanlarda gördüğümüz kadarıyla istekli bir futbolcu. Yasin çalıştığı zaman bizim için önemli bir futbolcu olabilir.

Arjantinli oyuncumuz Pablo Martin Batalla'nın mükemmel derecede taktik bilgi beceresi yüksek bir oyuncu. Batalla teknik kapasitesi yüksek bir futbolcu. Sürpriz toplarla takımı oynatabiliyor. Onu daha çok organize etmesi için beyin olarak görevlendirmemiz gerekiyor. Kalitesi tartışılmaz. Kendisi de gol bölgelerinde çok etkili. O noktalara onu taşımak istiyoruz."
 
"ONLARDAKİ ARZUYU GÖRDÜM"
 
Bursaspor'a Avrupa Kupaları'na katılmak için geldiğini söyleyen Christoph Daum, "Yönetimle ilk görüştüğümüzde onlarda o arzuyu, isteği gördüm. Bursaspor kesinlikle Avrupa Kupaları'nda olması gereken bir takım. Taraftar da bunlara layık. Bu enerjiyi orada gördüm. Buraya Avrupa Kupaları'na katılmak için geldim. Taraftarlarımız da bunu arzuluyor. Bu bizim hepimizin hedefi. Biz birlikte, hepberaber, yönetimiz, teknik heyet, taraftarlarımızla bu hedefe çok çalışarak ulaşacağımıza inanıyorum" dedi. 
 
"LAYIK OLDUĞU YERE GETİRECEĞİZ"
 
"Yönetimimiz çok yeni. Teknik heyet yeni. Sabıra ihtiyacımız var" diyen Daum, "Biraz sabırlı olursak göreceğiz ki Bursaspor'u layık olduğu yere getireceğiz. Taraftarlar bizim arkamızda olduğu zaman duvar gibi olur. Biz onlarla birlikte birşeyler yapabiliriz.

Öyle bir yere gelmek istiyoruz ki, deplasmana çıkıldığı zaman rakip, 'Bu hafta çok zor. Bursaspor deplasmanındayız' demelerini istiyoruz. Buraya gelen her takıma çok zor olmalı. Sözlerle tabii ki olmaz. Biz futbolcularla çalışarak belirli bir yere gelebiliriz" diye konuştu. 
 
"AKTİF OLMALIYIZ"
 
Takımla konuştuğunu belirten başarılı teknik adam, "Defansif taktiksel olarak disiplinli oynadık. 10'uncu dakikada Pinto'nun pozisyonu vardı ve öne geçebilirdik. Yediğimiz golden sonra da aslında oyunu çevirebilirdik. Biz daha fazla atak yapabilirdik.

Dünkü maçta ilk devrede çok fazla ileriye çıkışlarda zorlandık. Defansı öne çıkarıp daha baskılı oynamamız gerekirdi. Kurgumuz iyiydi fakat çıkışlarımız iyi değildi. Önde doğru basmamız gerekiyor. Biz aktif olmalıyız. Bu sabah takıma şunu dedim; "Galibiyette her şey iyidir diye bir şey yok. Mağlubiyette de her şey kötü olmaz. Pozitif olayları ön plana çıkarabilmelisiniz" şeklinde konuştu.
 
"DEFANS KURGUSU KUVVETLİ OLMALI"
 
Sistem olarak defans kurgusunun çok kuvvetli olması gerektiğini belirten Daum, "Sağ bek ve sol beklerimiz çok iyi çıkması gerekiyor. Defans bloğunun önünde olan iki orta saha oyuncumuz defansif yönünü kuracak ve oyunu açışlarımızda ileriye katkıyı sağlayacak. Forvetin arkasında oynayan futbolcu, oyunu tamamen ofansif yönünde yönetmeli. İleride oynayan arkadaşlar da çok süratli olmalı. Oyunu biz kontrol etmek istiyoruz" dedi. 
 
"KATKI SAĞLAYACAK FUTBOLCULARA İHTİYACIMIZ VAR"
 
"Geleli 5 gün oldu" diyen tecrübeli teknik adam, "O yüzden kesin karar vermek için erken. Tabii ki yönetimimiz başta olmak üzere, biz teknik heyet olarak takım içine nereye transfer yapabiliriz onu düşünüyoruz. 5 gün içinde takımı tanıdım. Kesin karar veremem.

Nerede transfer yapabiliriz. bize nasıl katkı sağlar o yönde çalışıyoruz. 6 yabancı sayısını da göz ardı edemeyiz. Transfere baktığımızda Türk futbolculara bakıyoruz. Alt yapıdan da kendini gösterecek futbolculara zaman zaman şans vereceğiz. Mevcut futbolculardan üstüne koyacak futbolcu transfer etmek istiyoruz. Aynı seviyedeki futbolcuları değil. Bize katkı sağlamalı" diye konuştu. 
 
"RAKİPLER BURSA'DA KOLAY MAÇ ALAMAYACAK"
 
Eskişehirspor maçında Galatasaray karşılaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Daum, "Böyle mağlubiyetlerden sonra üzüntü içinde bazen söylenen kelimeler olabiliyor. Bunu söylememiş olsaydım daha iyi olurdu diyebiliyorsunuz.

Biz Bursalıyız, biz Bursa'da gelen rakibe bunu hissettirmeliyiz. Bunu göstereceğimize inanıyoruz. Tüm rakipler bunu hissedecek. Bursa'da kolay kolay bir maç alınmayacak. Biz sahaya çıktığımız zaman ruhumuzu sahaya vereceğiz. Bundan herkes emin olabilir. Çok büyük galibiyetlere imza atacağız. Başlangıcı pazar günü yapacağız" şeklinde konuştu. 
 
"2 HAFTA İÇİNDE ORTAYA ÇIKAR"
 
"Bursaspor'da yolları ayırmak istediği bir isim var mı?" sorusuna Daum şu yanıtı verdi:
"Şu anda bunu söyleyemem. Şu anda öyle bir şey düşünmüyorum. Ama önümüzdeki 2 hafta içinde bazı şeylerin ortaya çıkabileceğini söyleyebilirim. Takımımız için gönderilecek futbolculara o zaman karar verilir. Hem kulübümüz, hem de futbolcu adına en doğru seçimleri yapmak zorundayız."

DHA