Avrupa umutları Demre'de bitti

Antalya'nın Demre İlçesi'nde, Yunanistan'ın Meis Adası üzerinden Avrupa'ya kaçmaya çalışan 4'ü çocuk 9 Afgan kaçak yakalandı.

Avrupa umutları Demrede bitti
09 Ocak 2014 Perşembe 10:33 tarihinde eklendi.
Demre Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine Beymelek Beldesi'nde bir minibüsü durdurarak arama yaptı. Antalya ve batı ilçeleri arasında taşımacılık yapan bir şirkete ait minibüsteki yolculara kimlik kontrolü yapan jandarma, minibüste bulunan 2'si erkek, 3'ü kadın ve 4'ü çocuk 9 Afgan kaçağı gözaltına aldı.
 
DAHA ÖNCE YAKALANMIŞLARDI
 
İki aileden oluşan Afgan kaçakların geçen hafta Edirne'den Yunanistan'a geçmeye çalışırken yakalandıkları, sorgularının ardından Türkiye'yi terk etmeleri için 15 günlük süre tanındığı öğrenildi. Bu kişilerin otobüsle İstanbul'dan Antalya'ya, oradan da minibüsle Demre'ye geldikleri belirtildi.
 
Erkeklerden 39 yaşındaki Mirweis Ahmed'in doktor, Necibullah Hamidi'nin asker olduğu, kadınlardan birinin Ahmed'in, diğerinin Hamidi'nin eşi, üçüncüsününse Hamidi'nin baldızı olduğu kaydedildi. Çocukların ise 2 ila 7 yaşları arasında olduğu belirtildi.
 
Yakalanan 9 Afgan göçmen, Demre Cumhuriyet Savcılığı'nca alınan ifadelerinin ardından Antalya Yabancılar Dairesi'ne gönderildi. Olayla ilgili minibüs şoförü Bora Ö. gözaltına alınırken bir kişinin de arandığı öğrenildi.

DHA