Avrupa'da Inter, Türkiye'de Beşiktaş

Portekiz'in ve dünya futbolunun efsane ismi Luis Figo Türkiye'de tuttuğu takımın Beşiktaş olduğunu açıkladı.

Avrupada Inter, Türkiyede Beşiktaş
05 Şubat 2012 Pazar 10:04 tarihinde eklendi, 1.041 kez okundu.

 

‘AVANTAJINIZ; TUTKU’ İSTANBUL BÜYÜLEDİ 
“Türkiye’de teknik açıdan futbol gelişimi konusunda artı olan bir şey var: Tutku. Şu an İspanya Ligi’nde, Arda, Mehmet Topal gibi harika oyuncularınız bulunuyor. Bence bu oyuncular işlerini tutkuyla yaptıkları sürece çok parlak gelecekleri var. Biz de burada 5 aydır Forum alışveriş merkezlerinde seçmeler düzenliyoruz. Türk çocuklarının rüyalarının gerçekleşmesine yardımcı oluyoruz. 8-16 yaş arasındaki çocuklara maç yaparak yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyoruz. Açıkcası ben ve ekibim seçme yaparken çok zorlanıyoruz. Çünkü çok yetenekli çocuklar var. Türkiye futbolunun geleceği çok pozitif görünüyor. 
 
BURNUNU KIRAN EMRE’Yİ ZOR HATIRLADI
“Emre Belözoğlu’yla geçmişte bir anımız var. Ben Real Madrid’deydim ve o Galatasaray’daydı. Karşı karşıya gelmiştik ve bir pozisyon içinde bana yaptığı bir müdahale sonucu burnum kırılmıştı. Şu an o anı güçlükle hatırlıyorum çünkü futbol için normal şeyler bunlar, ufak detaylar.” “İstanbul harika bir şehir. Not versem, gezdiğim şehirler içerisinde çok üst sıralarda kendisine yer bulabilir. Hem modern, hem de tarih ve kültürle ilgili sizlere güzel ipuçları veriyor.”
 
ŞİKE YORUMU
“Türkiye’de yürütülen şike soruşturmasını takip ediyorum. Bunun bir benzeri İtalya’da başlatılmıştı, ancak konu birebir aynı değil. İçerikle ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. Umarım günü değil, tüm Türk futbolunu kurtarıcı hamleler yapılır. Bu konuya dair tüm dünya futbolu için umutlarımı korumaya çalışıyorum.”
 
RONALDO-MESSİ KONUSU 
“Futbol bir takım oyunu. Messi ve Ronaldo gibi oyuncuların kendi milli takımlarında başarılı olamamaların bir çok sebebi olabilir. Çünkü harmoniyi güçlendirmek için hem siz iyi olacaksınız, hem takım iyi olacak, hem de tüm bu etkenler gününde olacak. Yıldız oyuncuların kendi milli takımlarında zaman zaman başarılı olamamalarının sebebi, takımlarının bazen yetersiz oluşundan kaynaklanabilir.”
 
TÜRKİYE’Yİ TAKİPTEYİM
Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yakından takip etmekle birlikte, içerisinde bir çok iyi arkadaşımı barındırmasından kaynaklı olarak Beşiktaş’ı tutuyor ve destekliyorum. Beşiktaş’a karşı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin oynadıkları maçları izledim. Beşiktaş’ın Türk futbolunda çok önemli ve gerçek bir potansiyeli var. Özellikle taraftarlar çok hoşuma gidiyor. Hem zevk alıyorlar, hem de futbolu seviyorlar. Beşiktaş’taki Portekizli oyuncuların durumlarını ise özel olarak takip ediyorum.
 
AVRUPA’DA INTERLİYİM!
“Barcelona ve Real Madrid’de oynadım ve oradaki anılarımı her zaman hatırlayacağım. Yaptığım işten hep hoşlandım ve Barça’da oynarken de, Madrid’de oynarken de yaptığım işi sevdim. İnsanlar ‘Barça’yı bıraktı Madrid’e gitti’ diye bakmamalı. Camp Nou’da bana domuz kafası veya başka şeyler atılması üzücü. Barça’lı taraftarların kalbi kırıktı. Ancak bir futbolcu açısından baktığınızda iki kulüpte de oynamak büyük şans. Bugün 2 takıma da eşit mesafedeyim çünkü en son Inter’de oynadım ve Inter için çalışıyorum. Doğal olarak tuttuğum takım Inter.”
 
‘YENİ RİVALDO ARIYORUM’
(Rivaldo ile Figo hakkında bir şehir efsanesi vardır. Rivaldo, aldığı ödülleri çocuğuna gösterirken çocuğu ona dönüp ‘Ama Figo senden daha iyi oynuyor, neden sana ödül verdiler?’ diye sorar.) Bu hikayenin doğruluğunu bilmiyorum. Rivaldo harika bir oyuncu ve muhteşem bir arkadaştı. Benim dönemimde birbirleriyle yarışan futbolcular vardı. Rivaldo da bu tarz oyunculardan biriydi. Ben şu an İstanbul’dayım, aynı Rivaldo ve benim gibi iyi bir konuma gelebilecek harika yetenekleri bulmaya çalışıyorum.”

Habertürk