Avrupa'da saatler ileri alındı, sosyal medyaya yorum yağdı

Avrupa'da 'Yaz saati' uygulamasına geçildi. Türkiye'de ise saatler aynı kaldı. Ancak bazı elektronik cihazların otomatik olarak saati değiştirdiğini belirtiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişi sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor. Peş peşe 'Türkiye'de saat kaç? Saatlerde değişiklik oldu mu? Yaz saati uygulamasına geçildi mi?' soruları soruluyor. Bugün sık sık 'şu an saat kaç' sorusunu duyabilirsiniz..

Avrupada saatler ileri alındı, sosyal medyaya yorum yağdı
26 Mart 2017 Pazar 12:26 tarihinde eklendi.
Avrupa’da dün gece yarısından sonra yaz saati uygulamasına geçilerek saatler 1 saat ileriye alındı. Türkiye’de ise bazı cihazların otomatik saat güncellemesi yapması kafa karışıklığına sebep oldu. Konu sosyal medyaya da taşındı. Şu an saat kaç? Türkiye'de saat ileri alındı mı? gibi çeşitli sorular gündeme geldi. Avrupa ülkelerinin Türkiye ile arasındaki 1 saatlik fark ortadan kalkmış oldu.
 
Avrupa ülkelerinin Türkiye ile arasındaki 1 saatlik fark ortadan kalkıyor. Türkiye'de ise yaz saatinin kalıcı hale getirilmesi üzerine saatler geri alınmamıştı. Bu nedenle saatler aynı kaldı. Ancak bu durum bazı cihazların otomatik saat güncellemesi yapması ile kafa karışıklığına sebep olabilir... Avrupa'da saatler ileri alınınca Türkiye'de de bazı cep telefonlarının saatinin otomatik olarak değiştiği belirtiliyor. Bugün sık sık 'şu an saat kaç' sorusunu duyabilirsiniz...
 
Bakanlar Kurulu’nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim’den itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti. Böylece 1973’ten bu yana her yıl, Mart’ta 1 saat ileri alınan saatlerin, Ekim’de bir saat geri alınması uygulamasına son verilmiş zaman GMT+3 diliminde sabitlenmişti. Uygulama ile Türkiye’nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıkmıştı.
 
 
Türkiye’de karanlıkta işe gitmekten, çocuklarını sabah ezanı okunmadan gece okula göndermekten yakınan kişilerin internette başlattıkları 140 bini aşan imza kampanyaları sonuç vermemişti.
 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), GMT+3 saat diliminin (yaz saati) kalıcı hale getirilmesinin enerji tüketimini azaltacağı yerde arttırdığını öne sürmüştü.Yaz saati saat uygulamasıyla, özellikle Türkiye’de büyük ilgi gören UEFA ve Şampiyonlar Ligi futbol maçlarının gece yarısına doğru başlaması, bitişinin ertesi günün ilk saatlerine sarkması futbol severleri uykusuz bırakmıştı.
 
OTOMATİK SAAT UYGULAMASI NASIL KALDIRILIR?
 
Başta akıllı telefonlar ve bilgisayarlar olmak üzere birçok cihazın otomatik saat ayarlara sahip olması nedeniyle saat farklılığı oldu. Aradaki farkı düzetlmek isteyenlerin yapması gereken, Android ve iPhone işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını “otomatik”ten “manuel”e çevirerek, saatinizi 1 saat geri almak.
 
Android: Telefonunuzun ayarlar bölümünden "Genel" e tıklayın. Daha sonra "Tarih ve saat" kısmına gelerek, işaretli olan "Otomatik tarih ve saat" alanını devre dışı bırakın.
 
İOS: Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Genel" alanına gelerek "Tarih ve Saat" bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakarak, manuel olarak saatinizi ayarlayın.
 
AVRUPA'DA 1 SAAT İLERİ ALINDI
 
Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00’te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş oldu.
 
Türkiye'de ise saatler aynı kaldı. Ancak bazı elektronik cihazların otomatik olarak saati değiştirdiğini belirtiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişi sosyal medyada paylaşımlarda bulunmaya başladı. 
 
Bazı yorumlar şöyle:
 
 -Saatler değişmedi,sadece bazı telefonlar Avrupa'da ileri alındığı için kendi kendini aldı, Türkiyelik bir şey yok.