Avrupa'ya damga vuran G.Saraylı

250 bin euro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer olan 32 yaşındaki Necati Ateş, Avrupa'da ara transfer döneminin en verimli 5 transferinden biri oldu. Necati Ateş'i Fenerbahçe'den Moussa Sow takip etti.

Avrupaya damga vuran G.Saraylı
02 Nisan 2012 Pazartesi 12:49 tarihinde eklendi, 5.714 kez okundu.

 

Galatasaray'da Necati Ateş fırtınası esiyor! Ara transfer döneminde teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda kadroya katılan ve sarı-kırmızılı forma altında gösterdiği başarılı performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Necati Ateş spor otoritelerinden de tam not aldı.
 
Sporx.com'dan Fatih Şamlıoğlu'nun araştırmasına göre; Avrupa'da ara transfer döneminde yapılan transferler arasında 'en yüksek verime sahip' 4 futbolcudan biri olan Necati Ateş, Cisse, Saha, Gilardino, Pavlyuchenko ve Maxi Lopez gibi birbirinden önemli golcü isimleri de geride bıraktı.
 
Ara transfer döneminde Galatasaray'ın da uzunca bir süre gündeminde olan ve Tottenham'dan Lokomotiv Moskova'ya 9 milyon euroluk bonservis bedeli ile transfer olan Pavlyuchenko, 6 maçta 1 golün altına imza attı. Sarı-kırmızılı takımın yine ara transfer döneminde temaslarda bulunduğu Vincenzo Iaquinta ise bonservis bedeli ödenmeksizin transfer olduğu Cesana forması altında 5 maçta 1 gol kaydetti.
 
Ara transfer döneminin en iyi transferleri listesinde Fenerbahçe'nin Lille'den 13 milyon euro bonservis bedeli ile transfer ettiği, Senegalli futbolcu Moussa Sow, sarı-lacivertli forma altında çıktığı 8 maçta attığı 5 golle dikkatleri üzerine çekerken, gol yüzdesi olarak da Galatasaraylı Necati Ateş'in hemen ardından 5'inci sırada yer aldı.
 
Avrupa'da ara transferin en iyi transferlerinin zirvesinde ise Freiburg'dan 12 milyon euro bonservis bedeli ile Newcastle United'a transfer olan Papiss Cisse bulunuyor. Newcastle United'da müthiş bir performans gösteren Senegalli futbolcu, 8 maçta 8 gol atarak yıldızını iyiden iyiye parlatmayı başardı.
 
Cisse'nin hemen ardından listenin ikinci sırasında bulunan isim ise Mohamed Zidan oldu. Ara transfer döneminde Dortmund'dan Mainz'e 400 bin euro bonservis bedeli ile transfer olan Zidan, 8 maçta 6 gol kaydederek 0.75'lik bir ortalama yarattı. Ara transfer döneminin hayal kırıklığı yaratan golcü isimlerin ise Gilardino, Pavlyuchenko ve Zamora olması dikkatlerden kaçmadı.