Avukatlara X-ray zorunluluğu geliyor

Başbakan Davutoğlu yaptıüğı açıklamadai adalet saraylarına girişlerde avukatlarında X-Ray cihazlarından geçmesi konusunda gerekli düzenlemenin yapılacağını belirtti. Dvautoğlu, adliye binalarının özel güvenlik görevlileri yerine güvenlik kuvvetleri tarafından etkin olarak korunacağını açıkladı.

Avukatlara X-ray zorunluluğu geliyor
31 Mart 2015 Salı 23:19 tarihinde eklendi.

Rehine krizi başladığında güvenlik görevlilerine özellikle savcının sağ kurtarılması konusunda talimat verildiğini söyleyen Davutoğlu, ''Tüm iletişim yolları açık tutuldu. Savcımızın can güvenliğini tehlikeye atacak bir eylem yapılmaması konusuna riayet edildi. Ama içeriden gelen silah sesleri üzerine operasyon talimatı verilerek, ilk aşamada savcımız yaralı olarak kurtarıldı. Savcımızı maalesef tüm müdahaleler rağmen kurtarılamadı. Eşi hanımefendiye ki o da hakimdir başsağlı diliyorum'' dedi.

 

 

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

 
* Maalesef Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu. Değişik hukuk anlayışları içinde olaylara yaklaşırız ancak bu terör eylemi karşısında bütün bu farklılıkları unutup omuz omuza verme vaktidir.
 
* Bütün medyamıza teröre karşı mücadelede çağrıda bulunuyorum. Emniyet görevlilerimize buradan teşekkür ediyorum. Yayın yasağı uygulandı bu benzer durumlarda bütün ülkelerde yapılan bir şeydir. Ve bu kurula uyan bütün medya mensuplarımıza teşekkür ediyorum.
 
* Avukat giysisi içinde silahın içeri sokulması hakkında da ne tür tedbirlerin alınacağı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Savcımızın ailesine, yargı mensuplarımıza ve tümTürkiye'ye başsağlığı diliyorum ve taziyelerimi ifade ediyorum.
 
* Teröristlerin kimlikleri tespit edildi. Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol. Avukatların adliye binalarına girerken x-raylar'den geçmeleri ve bu aramaların uygulanması gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa bunları yapacağız. Adalet dağıtılan adalet saraylarında muhakkak güvenlik sağlanacak.
 
GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE İKİ TALİMAT VERİLDİ
 
* Olayın olması sonrasında güvenlik görevlilerimiz iki net talimat verilmiştir. İlk talimat savcımız sağ sağlim kurtulması yönündeydi ancak silah seslerinin duyulmasının ardından verilen talimat ile operasyon başlatılmıştır. Savcımız ilk etpata yaralı olarak kurtarılmıştır.
 
KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ
 
Sayın Kılıçdaroğlu'nun olay olur olmaz attığı tweetler, gerçekten biraz önce zikrettiğim dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Daha olayın arka planı bilinmeden, olayın gerçek veçhesiyle ilgili herhangi bir işaret fark edilmemişken, Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler maalesef son derece provokatif bir ortamın doğmasına da sebebiyet vermiştir.
 
ELEKTRİK KESİNTİSİ
 
Olay olur olmaz Enerji Bakanımız Taner Yıldız'la görüştüm, Türkiye'ye dönmesini istedim. Derhal sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaları başlattık. 16,30'ta Türkiye'nin yüzde 85'ine elektrik verildi. 
 
Teknik zaruret nedeniyle kademeli şekilde elektrik verildi. Elektrik arzında hiçbir problem yok.
Gerekli soruşturma, araştırmalar yapılacak, gerekli tedbir alınacak.
 
Şu an itibariyle Türkiye'nin her yerine elektrik verilmektedir.