''Ay balam yandım balam''

ANKARA'da geçen cumartesi günü meydana gelen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 32 yaşındaki Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi, Kars'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ay balam yandım balam
12 Ekim 2015 Pazartesi 17:41 tarihinde eklendi.
ANKARA'da geçen cumartesi günü meydana gelen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 32 yaşındaki Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi, Kars'ta gözyaşları arasında toprağa verildi. Arpaçay'ın annesi Türkan Arpaçay, Azerice "Ay balam, yandım balam, lay lay balam lay lay" (Yavrum, yandım yavrum, uyu yavrum uyu) diyerek ağıt yaktı. 
 
Ankara'daki patlamada can veren 97 kişi arasındaki Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi ailesi tarafından yapılan teşhis sonrası Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak uçakla Kars Harakani Havalimanı'na getirildi. CHP ve HDP adayları ile sendika temsilcileri Arpaçay’ın ailesini acı gününde yalnız bırakmadı.
 
Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi Merkez Işıklı Camisi'nde annesi Türkan Arpaçay ve babası 72 yaşındaki Kerim Arpaçay’ın ağıtları ile karşılandı. Anne Türkan Arpaçay’ın Azerice "Ay balam, yandım balam, lay lay balam lay lay" ağıtları, törene katılanların yüreklerini dağladı.
 
CENAZEDE SLOGANA, BAYRAK VE FLAMALARA İZİN VERİLMEDİ
 
Yakınlarının, "Bizi acımızla baş başa bırakın. Hepimizin farklı düşünceleri, ideolojileri var ama burası bu düşüncelerin yeri değil. Kesinlikle slogan atılmasını istemiyoruz" demesi nedeniyle, cenazede slogan atılmadı, bayrak ve flamalar taşınmadı. 
 
Cenazede konuşan imam Mir Kasım Erdem, "Bu civanımıza haklarınızı helal edin. Allah bu ülkemize düşen bu ateşe kendi inayeti ve lütfü ile bir serin su serpsin inşallah. Allah bizlere bir daha böyle acılar tattırmasın. Ailesinin özellikle ricası şudur ki; cenazemiz İslami adapla kalkacak ve en ufak bir kelime, en ufak bir propaganda, en ufak bir flama, bayrak açılmayacak. Cenazemizin ruhunun şadlığı için bunu herkesten rica ediyorum. Gün birlik ve beraberlik, kardeşlik günüdür. Katılan herkese cenaze ailesi adına teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.
 
Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi, Yenimahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA