Ayakkabı deposunda korkutan yangın

Antalya’nın Alanya ilçesinde terlik ve plastik ayakkabılarının bulunduğu depoda yangın çıktı.

Ayakkabı deposunda korkutan yangın
04 Şubat 2014 Salı 23:51 tarihinde eklendi.

Yangına zamanında müdahale eden itfaiye ekipleri yangının 10 metre uzaklıktaki akaryakıt istasyonuna sıçramasını önledi.

Alınan bilgiye göre bugün saat 19.45 civarında Kestel Beldesi Mustafa Tok Apartmanı'nın zemin ve bodrum katında yangın çıktı. İddiaya göre İ.A.’ya ait işyerinde bulunan terlik ve plastik ayakkabılarının bulunduğu depoda raf yapılması için kaynak yapılırken çıkan kıvılcımlar yangına sebep oldu.

Bodrum katında çıkan yangın, plastik maddelerin de tutuşmasıyla birden büyüyerek zemin kata sıçradı. Yangına Kestel ve Alanya itfaiye ekipleri müdahale etti. 6 katlı binada insanlar zehirlenmekten son anda itfaiye ve jandarma ekiplerinin yardımıyla kurtuldu.

İnsanların zehirlenme tehlikesi geçirdiği yangında bütün bina duman altında kaldı. İtfaiye ekipleri zamanında müdahale ederek, yangının, binanın 10 metre uzaklığında bulunan akaryakıt istasyonuna sıçramasını önledi.

İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesi için saatlerce çalıştı. Jandarma güvenlik önlemi aldı. 1 yaşlının tansiyonu düştüğü için 112 ambulans ekipleri tarafından kontrolden geçirildi. Ayakta tedavi edilen yaşlının daha sonra yakınlarına gönderildiği öğrenildi.

İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, yangının kontrol altına alındığını söyledi. Zemin ve bodrum içindeki bütün eşyaların alevler içinde olduğunu ve yandığını belirten Oral, “Dumandan dolayı içeri girmek biraz zaman aldı. Üst katlarda oturanlar vardı.

Onlarda zehirlenme tehlikesi geçirdi. İtfaiye merdivenleriyle indirilerek zehirlenmekten kurtarıldı. Olay yeri yakınında bulunan akaryakıt istasyonu var. Oraya sıçramaması için gerekli tedbirler alındı. Yangın şuanda kontrol altında ve hiçbir tehlike yok. Yangının çıkışıyla ilgili kesin bir şey yok.” dedi.


CİHAN