Ayasofya için imza kampanyası

Sivas Anadolu Gençlik Derneği, Ayasofya’nın cami olarak açılması için imza kampanyası başlattı. Şube Başkanı Bülent Şimşek, “Milletimizin arzusu Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak.” dedi.

Ayasofya için imza kampanyası
15 Nisan 2013 Pazartesi 17:45 tarihinde eklendi.

 

Kent Meydanı'nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği ve bazı sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, Ayasofya’nın cami yapılması için imza kampanyası başlattı. Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Bülent Şimşek, “İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya ise hem fethin sembolüdür hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir.” şeklinde konuştu.

“482 yıl cami olarak Müminlerin gözbebeği olan Ayasofya 24 Kasım 1934’te bir oldu bittiyle müze haline getirilmiştir.” diyen Şimşek, şöyle devam etti: "Bu dönüşüm milli irade hiçe sayılarak Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirilmiştir. Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır. Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa alınan bu karar yanlış karardır. Birilerinin 'Ayasofya’nın aslı kilisedir, öyle kalmalıdır' demeleri ise 'Eskiden İstanbul Bizans’ındı, şimdi İstanbul’u onlara geri vermeliyiz' demekten farksızdır.”
 
Bülent Şimşek, Ayasofya’nın mutlaka camiye dönüşeceğini ve bu mahsun halinden kurtulacağını savunarak, “İstanbul İslam’ın başşehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Mukaddes bir binadır. Müminlerin bir mabedidir. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır. Milletimizin arzusu Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camii’nde Alemlerin Rabbi’nin huzuruna yeniden durmaktır.” şeklinde konuştu.
 
Ayasofya ’nın yeniden ibadete açılması için 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde 'İmzanla zincirlerini kır' adlı bir kampanya başlattıklarını söyleyen Şimşek, Hedeflerinin 10 milyon imzaya ulaşmak olduğunu söyledi. 
 
İmza kampanyasına vatandaşlar imza atarak katılırken imam hatipli öğrencilerde kampanya için imza attı.

CİHAN