Ayasofya önünde bayram namazı

İstanbul Alperen Ocakları üyesi bir grup, Ayasofya Müzesi önünde bayram namazı kıldı.

Ayasofya önünde bayram namazı
30 Ağustos 2011 Salı 10:05 tarihinde eklendi.

 

İbadete kapalı olan Ayasofya Müzesi önünde bir araya gelen İstanbul Alperen Ocakları üyeleri, yanlarında getirdikleri seccadeleri meydana sererek burada bayram namazını eda etti. 
     
Namazın ardından bir açıklama yapan İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Güven Hızarcı, "Son yıllarda din ve millet adına her türlü bölücülüğün yapıldığı, açılım kisvesi altında asıl sorunların ideolojik hesaplaşmalara kurban edildiği bir süreç yaşanmaktadır. Bizler her bayram sabahı olduğu gibi mübarek sabahın hayrında yine taraf olmak adına bir araya geldik. Bizler tarihin ve takdirin bu millete yüklediği misyonun farkındayız" dedi. 
     
Hiçbir ideolojik kaygıya kapılmadan bu topraklarda yaşayan tüm dini ve etnik unsurları Ayasofya'dan yükselecek adalet güneşinin huzura kavuşturacağını inandıklarını belirten Hızarcı, "Bu düşüncelerimizi her platformda korkmadan dile getireceğiz. Kendi kökleriyle barışık, 500 yılı aşkın bir süredir Ayasofya'dan yükselen adalet ışığı Üsküp'ten Kaşgar'a uzanan güçlü Türkiye'nin mihenk taşı olacaktır" şeklinde konuştu. 
     
Açıklamanın ardından bayramlaşan grup, daha sonra alandan ayrıldı.