Ayaydın-Tüzmen kavgasında ikinci raund

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ile eski Gümrük Bakanı Kürşad Tüzmen Esenboğa Havaalanı'nda kendilerini uçağa götüren VİP otobüsünde yumruklaşmış ve bu olay basına yanmıştı.

Ayaydın-Tüzmen kavgasında ikinci raund
09 Haziran 2012 Cumartesi 10:47 tarihinde eklendi, 1.312 kez okundu.

Bu kavganın bitmediği dün akşam Ankara Sheraton Oteli'nde yaşanan bir olay ile ortaya çıktı. Aydın Ayaydın'ın oğlu Gökhan Ayaydın, bir düğün için gittiği Sheraton Oteli'nde Tüzmen'i görünce önce kafa attı sonra yumrukladı. Olaydan sonra Tüzmen Ayaydın'dan şikayetçi oldu.

 
PİSTTE KARŞILAŞTILAR
 
Görgü tanıklarına göre olay, Sheraton Oteli'nin düğün yapılan salonundaki 'dans pisti'nde yaşandı. Davetli olarak gittikleri düğünde Gökhan Ayaydın, Tüzmen ile dans pistinde karşılaşınca istenmeyen olay yaşandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Ayaydın, Tüzmen'e önce kafa attı sonra da yumruk vurmaya başladı. Pistte olaya şahit olanlar önce ne olduğunu anlayamadı ancak daha sonra Tüzmen'in koruması ve konuklar araya girerek kavganın daha fazla büyümesini engelledi. Bu sırada konuklar, Tüzmen'in yaralandığını fark etti. Olayın ardından Tüzmen, otelden ayrıldı. Kısa süre sonra ise kıyafetlerini değiştirerek tekrar otele polislerle birlikte geldi. Burada Gökhan Ayaydın'dan şikayetçi olduğunu söyledi. Tüzmen durumunu soranlara ise 'Merak edilecek bir şeyim yok' dediği öğrenildi.
 
15 GÜN ÖNCE BAŞLADI
 
Ayaydın ile Tüzmen arasındaki kavganın temeli ise 15 gün kadar önce Esenboğa Havalimanı'nda yaşanan olaylara dayanıyor. İkili burada karşılaşınca Aydın Ayaydın'ın 2008 yılında Kürşat Tüzmen ile ilgili yazdığı 'El Tüzmen' kitabı yüzünden tartışma çıkmış ve tartışmanın VIP otobüsüne taşınmasıyla da yumruklaşma yaşanmıştı. Hatta Ayaydın'ın kaşının açıldığı iddia edilmişti. Olaydan sonra Kürşat Tüzmen basına şu açıklamayı yapmıştı: "Kendisiyle karşılaşınca başta kendisine olmak üzere validesi ve ailesine hürmetlerimi sundum. Daha sonra ayrıldım, İstanbul uçağına bindim. Kendisinin ayağı kayıp düşmüş herhalde. Kaşını patlatmış diyorlar, bilemiyorum. Olabilir, geçmiş olsun diliyorum." Tüzmen kitapla ilgili olarak da "Herkes o kitabı alsın. Zaten okuduğunuz zaman o insan hakkında siz kendiniz karar vereceksiniz" dedi. Tüzmen Ayaydın ile tekrar karşılaşmaları durumunda ise nasıl davranacağı şu ifadeleri kullandı: "Karşıma çıkarsa kendisini Türk toplumuna kazandırmak için yine aynı şekilde çok değerli hareketler yapacağım."

Vatan Gazetesi