Ayder'de boğa güreşleri nefes kesti

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde düzenlenen 19'uncu Ayder Kültür, Doğa ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde boğa güreşleri yapıldı. Arenaya sığmayan ve seyircilerin arasına dalan boğalar heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

Ayderde boğa güreşleri nefes kesti
09 Haziran 2013 Pazar 17:22 tarihinde eklendi, 1.373 kez okundu.
Çamlıhemşin Belediyesi tarafından 1600 rakımlı Ayder Yaylası'nın Galer Düzü'nde gerçekleştirilen ödüllü boğa güreşlerini Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ile yaklaşık 5 bin kişi izledi. Ayak, küçük orta, orta, başaltı ve baş kategorilerinde gerçekleştirilen güreşlere Rize ve Artvin'den 65 boğa getirildi. Kıyasıya güreşen boğalar kimi zaman arenanın dışına çıktı, kimi zaman seyircilerin arasına daldı ve heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.
 
'HEDEFİMİZ 12 AY TURİZM'
 
Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, Ayder Yaylası'nın doğal güzelliklerini tanıtmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:
 
"Ayder'in doğal güzelliklerinin, bitki örtüsünün dünyanın hiçbir yerinde olmadığını biliyoruz. Bu güzellikleri 12 ay turizmin hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Festivaller ulusal boyut kazandı. Artık bu tür festivallere uluslararası boyut kazandırmak istiyoruz. Burada biz boğaları güreştirmiyor, barıştırıyoruz. Bu güreşler bölgemizde var olan bir kültürdür" dedi.
 
Boğa güreşlerinin öğleden sonraki bölümünde bastıran ani yağmur ve sis nedeniyle seyirciler güreşlerin sonunu beklemeden alandan ayrılırken boğalar yağmur altında güreşti.

DHA